PANIC ALERT στη Βρετανία: Μηνύματα αυτοπεριορισμού – Αδειάζουν τα ράφια των Super Markets

Σε κατάσταση αμόκ οι Βρετανοί πολίτες,ύστερα από την κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων σε εμβολιασμένους, τρέχουν πανικόβλητοι αδειάζοντας τα ράφια των super markets.

Στην “κόψη του ξυραφιού” οι σχέσεις μεταξύ της Ομοσπονδίας Βρετανών Διανομέων Τροφίμων και της Βρετανικής κυβέρνησης, καθώς απευθύνουν επίμονα δραματική έκκληση στο να χαλαρώσουν οι κανονισμοί αυτοαπομόνωσης.

Το λεγόμενο “Pingdemic”,αποτέλεσε μεγάλη σπαζοκεφαλιά για την ομοσπονδία. Η εν λόγω εφαρμογή (τ’ όνομά της οποίας προέρχεται από τον ήχο ειδοποιήσεων και την λέξη pandemic),ειδοποιεί τους Βρετανούς πολίτες να τεθούν εθελοντικά σε αυτοαπομόνωση 10 ημερών σε περίπτωση που έχουν έρθει σ’ επαφή με κρούσμα της covid-19.Κατά συνέπεια, επηρεάζεται ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα τροφίμων και ο ανεφοδιασμός γίνεται εξαιρετικά δύσκολος, με τα ράφια των super market ν’ αδειάζουν σε χρόνο ρεκόρ.

Όλα δείχνουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον χάνει το παιχνίδι γι’ ακόμα μια φορά, αποτυγχάνοντας να κρατηθεί στο ύψος των περιστάσεων ως προς την διαχείριση της πανδημίας και το άνοιγμα της οικονομίας εξακολουθεί να μοιάζει με άπιαστο όνειρο.Οι τομείς του χονδρεμπορίου, της μεταφοράς τροφίμων, της φιλοξενίας και φυσικά των super market έχουν δεχτεί σοβαρότατο πλήγμα, καθότι οι υπάλληλοι που δραστηριοποιούνται σ’ αυτούς τους χώρους μπαίνουν σε καραντίνα, αφήνοντας πίσω τους μια χαοτική κατάσταση.

Στον αντίποδα βέβαια, μερίδα Βρετανών πολιτών επιλέγει ν’ απεγκαταστήσει συνειδητά την εφαρμογή αγνοώντας το γενικότερο κλίμα πανικού.

Με περισσότερα από 44.000 κρούσματα -χθες Τετάρτη-,το υπουργικό συμβούλιο επιμένει στο ότι η εφαρμογή μόνο καλό κάνει στο κοινωνικό σύνολο της Βρετανίας, με τα πρωτοσέλιδα την ίδια στιγμή να δείχνουν εικόνες απ’ τα αδειανά ράφια των super markets.

Άντριου Όπι, στέλεχος της Ομοσπονδίας Βρετανών Λιανεμπόρων δήλωσε τα εξής: «Αυτή η pingdemic οξύνει την πίεση στους εμπόρους να διατηρήσουν τις ώρες λειτουργίας τους και να ανεφοδιάζονταιΗ κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα»

Η πλειοψηφία των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, η ένωση παραγωγών κρέατος και εταιρείες μεταφορών καταγγέλλουν την έλλειψη εργατικών χεριών, καθώς μέρος των εργαζομένων τους αναγκάστηκε να μπει σε καραντίνα.Χαρακτηριστικά, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Iceland, ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων της λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει δεσμευθεί να εξαιρέσει από την υποχρέωση να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση κάποιοι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, όπως οι υπάλληλοι των εταιρειών σιδηροδρόμων, με την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της covid-19 ή έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Το μέτρο ήδη ισχύει από τη Δευτέρα για τους εργαζόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας «σε εξαιρετικές περιστάσεις».

Ο υπουργός επιχειρήσεων Κουάσι Κουαρτένγκ δήλωσε σήμερα στο BBC ότι ο κατάλογος με τους εργαζόμενους που θα εξαιρούνται από την καραντίνα θα δημοσιευτεί «σήμερα», αλλά πρόσθεσε ότι θα είναι περιορισμένος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα