Παπαθανάσης: «Έχουμε έτοιμο σχέδιο για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων»

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε για την λειτουργία των καταστημάτων ενόψει της σταδιακής άρσης του lockdown

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει η εικόνα για τον χρόνο άρσης της καραντίνας στην αγορά, η οποία θα προχωρήσει ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ οι ανακοινώσεις από το υπουργείο θα γίνουν 4 μέρες πριν από την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι το υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο, πολυπαραμετρικό, για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ η πυκνότητα και ο χρόνος που θα ανοίγουν θα εξαρτηθεί από το επιδημικό φορτίο και τις εισηγήσεις των ειδικών: «Η επανεκκίνηση θα είναι σταδιακή, θα γίνεται ανά εβδομάδα, όπως είχε γίνει και τον Μάιο».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι αναμένεται η έγκριση από την ΕΕ, ενώ σε αυτό θα ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη αγοράσει θερμάστρες. Πρόκειται για επιδότηση ύψους 100 ευρώ ανά 15 τ.μ.

Ο ίδιος επισήμανε πως με το σχέδιο νόμου το οποίο ψηφίστηκε την Τρίτη θα υπάρχει έλεγχος από το υπουργείο στις on line πλατφόρμες, ώστε να μην μπορούν να αλλάζουν τους κανονισμούς. Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν καταγγελίες στο 1520, οι οποίες θα ελέγχονται από αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, ενώ με πρόσφατη τροπολογία που πέρασε περιορίζονται τα κρούσματα αισχροκέρδειας με έλεγχο των τιμολογίων των σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα