Παραδόθηκε στο Α.Τ. Συντάγματος Ρωσίδα μάρτυρας για τα Panama Papers

Η Μαρία Εφίμοβα, Ρωσίδα μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος για την υπόθεση των Panama Papers, παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εφίμοβα εξέφρασε φόβους για τη ζωής τους. Πρόκειται για μία από τις βασικές «πηγές» της δημοσιογράφου από τη Μάλτα, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, η οποία ερευνούσε την υπόθεση των Panama Papers και δολοφονήθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της. Η Ρωσία εργαζόταν στην τράπεζα Pilatus Bank της Μάλτας και είχε αποκαλύψει στην Γκαλίθια ότι η τράπεζά της διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Egrant Inc., μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στη Michelle Muscat, σύζυγο του Πρωθυπουργού της Μάλτας Joseph Muscat.

Να σημειώσουμε ότι λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της, η Μαλτέζα δημοσιογράφος είχε κατονομάσει την Εφίμοβα ως πηγή των πληροφοριών της για το σκάνδαλο. Σε βάρος της Μαρίας Εφίμοβα εκκρεμούσαν δύο διεθνή εντάλματα σύλληψης από τις αρχές της Μάλτας. Ένα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων και ένα για δημιουργία ψευδών στοιχείων. Η Ρωσίδα είχε καταφύγει στην Κρήτη όπου ζει ο σύζυγος της και τα 2 της παιδιά.

Το μεσημέρι της Τρίτης η Μαρία Εφίμοβα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστούν τα δύο εντάλματα σύλληψης από τη Μάλτα.

Αναδημοσίευση από reader.gr

Διαβάστε επίσης