Παραμένει εγκλωβισμένος στο Ροστόφ ο Ιβάν Σαββίδης, μόνο μέσω Τουρκίας με… αυτοκίνητο μπορεί να έρθει

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξέδωσε νεά αεροπορική οδηγία (notam), για την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

Η αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση χρήσης του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδος από αερομεταφορείς της Ρωσίας εφαρμόζεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για την Ρωσική Ομοσπονδία ως αντίδραση για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Αναλυτικά:

–Αεροσκάφη Ρωσικής ιδιοκτησίας, Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή Ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

-Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

–Η notam θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022″.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ: Η SFINA.GR επικοινώνησε με τον διεθνολόγο και συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη, που γνωρίζει άριστα το θέμα και τον ρωτήσαμε εάν αυτή η οδηγία της ελληνικής Κυβέρνησης, αφορά και στον Ιβάν Σαββίδη, που έχει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο και μας απάντησε: “Μόνο με άλλο τρόπο μπορεί να έρθει από τη Ρωσία, από το Ροστόφ στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης, ίσως μέσω Τουρκίας, να φύγει από Ροστόφ, προφανώς οδικώς, να πάει στην Τουρκία και από εκεί να έρθει, αλλά από τη Ρωσία δεν μπορεί να έρθει για 3 μήνες, με βάση την οδηγία της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας. Δεν επιτρέπονται οι πτήσεις, είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακολουθεί και η Ελλάδα”!

ΠΗΓΗ: www.sfina.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα