ΠΑΣ Γιάννινα: Η Χαρίκλεια προτιμά Έλληνες προπονητές

Sports Παρασκήνια

Η Χαρίκλεια Χριστοβασίλη είναι υπέρ της σταθερότητας και των Ελλήνων. Όχι μόνο παικτών, αλλά και προπονητών. Από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα, ο ΠΑΣ ποντάρει συνεχώς σε Έλληνες προπονητές. «Κάηκε» μόνο μία φορά, τη σεζόν 2018-19, όταν οι Γιαννιώτες υποβιβάστηκαν και αποχώρησε έπειτα από σχεδόν 5,5 χρόνια σταθερής παρουσίας, ο Γιάννης Πετράκης, με τον οποίον ο ΠΑΣ τερμάτισε δύο φορές στην 6η θέση. Ο Ηρακλειώτης είχε προσληφθεί στην τελευταία ταραχώδη χρονιά στα Ιωάννινα με αλλαγές προπονητών (Παντελίδης, Τσιώλης και ο υπηρεσιακός Γεωργουλόπουλος) και κατάφερε να αναδειχτεί κόουτς της χρονιάς τη σεζόν 2014-15.

Ο Θανάσης Στάικος είναι περίπτωση… Γιάννη Χριστόπουλου. Ο Καλαματιανός προπονητής είχε αναλάβει τους Ηπειρώτες το 2012, όταν ο Αναστασιάδης δεν συμφώνησε να παραμείνει. Ήταν βοηθός του έμπειρου τεχνικού και είχε λειτουργήσει ως πρώτος σε ματς όπου ήταν τιμωρημένος ο Αναστασιάδης. Ο Χριστόπουλος, χωρίς παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο, αλλά εξαιρετικός θεωρητικός, οδήγησε μια ομάδα που δεν είχε δικαίωμα να κάνει μεταγραφές λόγω παλαιότερων αμαρτιών, στην 5η θέση, αλλά ατυχώς, όχι στο Κύπελλο UEFA, αφού ο ΠΑΣ «κόπηκε» από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων.

Ο 50χρονος σήμερα τεχνικός δελεάστηκε από την προσφορά της ουκρανικής Ταβρίγια Σιμφερόπολ, που ήταν παρόμοια περίπτωση με τον ΠΑΣ, αφού δεν είχε δικαίωμα να κάνει μεταγραφές και έφυγε.

Ο Στάικος, Πελοποννήσιος κι αυτός, από το Λυγουριό της Αργολίδας, ήταν πέρυσι βοηθός του Ηρακλή Μεταξά, του προπονητή που έφτασε με τον ΠΑΣ στα playoffs με ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας. Ο νέος κόουτς είναι 42 ετών και στο τιμόνι ομάδας Super League κάθισε μόνο στην πρεμιέρα των playoffs στην Τούμπα, λόγω ασθένειας του Μεταξά.

Ο Στάικος δεν είναι Γερμανοαναθρεμμένος όπως ο Μεταξάς και ο προκάτοχος αυτού Αργύρης Γιαννίκης (2019-21), αλλά με τον ΠΑΣ να έχει ανοίξει μεταγραφικό δίαυλο με την Κεντρική Ευρώπη και τη γερμανική νοοτροπία σε συνδυασμό με το ελληνικό στοιχείο, να έχει περάσει στο DNA της ομάδας, δεν προβλέπεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές. Η συμπαγής ομάδα, σήμα-κατατεθέν του ΠΑΣ των τελευταίων χρόνων, θα είναι το πρότυπο και ο οδηγός του.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα