Πασκουάλ: «Υπάρχει πίεση γι’ αυτό δεν είμαστε αποτελεσματικοί»

 

Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα αλλά αναγνώρισε τη δυσκολία της επίτευξής του. Επισημαίνοντας πως η πίεση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, μάλλον, επηρεάζει τους παίκτες του και δεν τους επιτρέπει να είναι όσο αποτελεσματικοί μπορούν.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: «Κερδίσαμε ένα παιχνίδι που παίξαμε καλά επιθετικά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Στην άμυνα ήμασταν σταδιακά καλύτεροι στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο.

» Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα χάσαμε όλα. Χάσαμε εύκολα καλάθια και ελεύθερα σουτ και γι’ αυτό σκοράραμε μόνο έντεκα πόντους. Αν και γενικά είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια, το Περιστέρι ήταν κοντά και μας έκανε να υποφέρουμε στο τέλος».

– Για το τέταρτο δεκάλεπτο: «Χάσαμε όλα τα τριάρια. Ο Λοτζέσκι αρρώστησε χθες το βράδυ. Έπρεπε να ανασυνταχθούμε, χάσαμε τη χημεία μας σε κάποια πράγματα.

» Ωστόσο βρήκαμε τον δρόμο μας παίζοντας κάποιες στιγμές με τρεις κοντούς και με τον Τόμας σε θέση “3” που δεν το συνηθίζει. Σε γενικές γραμμές τα πρώτα τριάντα λεπτά εξελίχθηκαν λογικά.

» Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα που χάσαμε τα ελεύθερα σουτ από κοντά και μακριά είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά και γι’ αυτό και έπεσε η παραγωγικότητά μας και είχαμε επιπλοκές στο παιχνίδι».

Για την πίεση που υπάρχει: «Σε τακτικό επίπεδο έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα από παιχνίδι σε παιχνίδι, σε άμυνα και επίθεση. Ανάλογα με την κατάσταση προσπαθούμε να παίρνουμε τη σωστή απόφαση.

» Η πίεση σαφώς και υπάρχει και γι’ αυτό δεν είμαστε αποτελεσματικοί ενδεχομένως. Εξαρτάται πως θα αντιδράσουν οι παίκτες. Σε κάποιους παίκτες το αποτέλεσμα είναι να χάνουν τα σουτ. Άλλοι μπλοκάρουν και φτάνουν με καθυστέρηση στα πάντα. Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετούς που είναι στο δεύτερο γκρουπ και πρέπει να τους βοηθήσουμε να βγουν από αυτό».

Για τους ημιτελικούς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Αυτή ήταν η κλήρωση, στα δύο αυτά χρόνια θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε γηπεδούχοι στον ημιτελικό. Ελπίζουμε τον Φεβρουάριο να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τώρα».

Πεδουλάκης: «Ήταν παιχνίδι μάθημα για εμάς το παιχνίδι»

Παππάς: «Ο κόσμος αγόρασε 10.000 διαρκείας, καθήκον να τους κάνουμε περήφανους»

Το Περιστέρι του έβαλε δύσκολα αλλά ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα