ΠΑΣΟΚ: Χωρίς συνολικό πλαίσιο προστασίας της αγοραστικής δύναμης των πολιτών τα μέτρα Χατζηδάκη

Η Τρικούπη σχολίασε σε ανακοίνωσή της το οικονομικό νομοσχέδιο που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα "αποσπασματικά"

Επίθεση προς την κυβέρνηση και τον Κωστή Χατζηδάκη εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το συνολικό πακέτο μέτρων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Από τα αποσπασματικά μέτρα του νομοσχεδίου, που παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης, λείπει εκκωφαντικά ένα συνολικό πλαίσιο για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των πολιτών», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε αυξήσεις μισθών και την παράταση του market pass, αλλά τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν τις απώλειες στο εισόδημα των πολιτών από τη στιγμή που οι αυξήσεις στα τρόφιμα επιταχύνονται στο 12,2% από το 11,6% μεταξύ Ιουνίου και Μαΐου, ενώ στο ίδιο διάστημα ο γενικός πληθωρισμός υποχωρεί.

Παράλληλα, θέτει το ερώτημα γιατί ο υπουργός Ανάπτυξης παραγγέλνει τώρα ελέγχους στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ τόσο καιρό η κυβερνητική αδράνεια άφηνε την αγορά ανεξέλεγκτη να λειτουργεί με τεράστια ποσοστά κέρδους εις βάρος των καταναλωτών.

Για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει πώς «αποδεικνύεται φενάκη, καθώς υποστηρίζει ότι η οριζόντια αύξηση των 70 ευρώ οδηγεί σε μέσες αυξήσεις 4,31%-6,74%».

Για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 20 ευρώ, αλλά και την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι απέχουν πολύ από μια ολοκληρωμένη δημογραφική πολιτική.

Συμφωνεί με την αύξηση των επιδομάτων ευθύνης, επισημαίνει όμως ότι με τη συνέχιση των πολιτικών του «επιτελικού κράτους» που αναθέτει με αποφάσεις υπουργών αντί να επιλέγει αξιοκρατικά τους προϊσταμένους, θα μετατραπεί σε προνομιακή οικονομική ενίσχυση των «ημετέρων».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ακόμη, ότι «προκαλεί αρνητική εντύπωση η απόρριψη από την κυβέρνηση να δοθεί η δυνατότητα για νέες ρυθμίσεις οφειλών, ενώ αναγκάζεται να επανέλθει για μια ακόμα φορά με βελτιώσεις στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά και με ένα ακόμα σχέδιο ”Ηρακλής” για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες που καταδεικνύει την αναποτελεσματικότητα και την προχειρότητα των έως τώρα πολιτικών της για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους συνολικά.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις του για τις 120 δόσεις, καθώς και για ένα ”κούρεμα” της τάξης του 30% για όλους όσοι είναι συνεπείς και έχουν συσσωρευμένα χρέη σε ΕΦΚΑ και εφορία, ενώ θα προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα