Πέντε χειρουργεία αναβλήθηκαν λόγω ανεμβολίαστου γιατρού

Τα ραντεβού είχαν προγραμματιστεί μήνες πριν στο νοσοκομείο της Καβάλας

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν προγραμματισμένα πέντε χειρουργεία για καταρράκτη στο νοσοκομείο της Καβάλας. Ωστόσο κανένα από αυτά δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας ενός γιατρού που έχει επιλέξει να μη κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Grtimes οι ασθενείς λάμβαναν κανονικά τα φάρμακα που χρειάζονται πριν το χειρουργείο και την τελευταία στιγμή μάθαιναν ότι ο γιατρός δεν έχει εμβολιαστεί και αφήνει στην κρίση τους το αν θέλουν να χειρουργηθούν από τον ίδιο.

Πέντε από τους ασθενείς επέλεξαν να ακυρώσουν το χειρουργείο, παρά το γεγονός ότι το είχαν προγραμματίσει μήνες πριν. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν κάνει πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στο Νοσοκομείο της Καβάλας, καθώς η οφθαλμολογική του κλινική θεωρείται από τις καλύτερες.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, μιλώντας στο GrTimes, υποστήριξε ότι έχει λάβει πληροφορίες για τα περιστατικά, αλλά κανένας δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία.

«Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα.Κάλεσα στο γραφείο του σήμερα το πρωί τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τις εν λόγω πληροφορίες. Ισχυρίστηκε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν μόνο την Παρασκευή και ότι δεν προχώρησε στις εγχειρήσεις λόγω στάσης εργασίας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών. Θα έρθω άμεσα σε επαφή με τους ασθενείς και αναλόγως πρόκειται να προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες», ήταν τα λόγια του Ντίνου Κλειτσιώτη.

Παρά τους ισχυρισμούς για την στάση Εργασίας, το Gr Times αναφέρει ότι και την προηγούμενη Πέμπτη που δεν υπήρχε καμία δικαιολογία, δεν πραγματοποιήθηκαν χειρουργικές επεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Πηγή: i-efimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα