Πέθανε ο σφαγέας της Θάσου- Είχε σκοτώσει και τεμαχίσει όλη του την οικογένεια

Είχε διαπράξει ένα έγκλημα πέρα από τα συνηθισμένα για τα ελληνικά δεδομένα και φυσικά χωρίς καμία αφορμή ή αιτία.  Ο λόγος για τον Έλληνα “χάνιμπαλ” Θεόφιλο Σεχίδη, που  σκότωσε και τεμάχισε όλη του την οικογένεια τον Αυγουστο του 1996 (τον πατέρα, τη μητέρα, τον θείο του, την αδερφή του και τη γιαγιά του) καθώς πίστευε οτι είχαν συνωμοτήσει εναντίον του για να τον σκοτώσουν.Εν συνεχεία μετέφερε τα πτώματα σε σακούλες σε χωματερή της Καβάλας, όπου και τα πέταξε.

Ο 46χρονος ισοβίτης και γνωστός και ως μακελαρης της Θάσου, βρέθηκε νεκρος το πρωί της Τρίτης στα λουτρά  Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, την ωρα του μπάνιου, απο συγκρατούμενους του.

Τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με το πόσο ήρεμος έδειχνε μετά τα εγκλήματά του, είχε παχύνει υπερβολικά, λένε πληροφορίες από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης κάπνιζε μανιωδώς και προαυλιζόταν ελάχιστα, με αποτέλεσμα οι γιατροί της ψυχιατρικής πτέρυγας να ελέγχουν συχνά την κατάστασή του.

Το έγκλημα της Θάσου

Ήταν 8 Αυγούστου του 1996 όταν όλη η χώρα έμεινε άφωνη από την αποκάλυψη του μακελειού στη Θάσο. Ο 25χρονος, τότε, Θεόφιλος Σεχίδης ομολόγησε πως είχε σκοτώσει και τεμαχίσει πέντε της οικογένειάς του: το θείο του, τον πατέρα του, τη μητέρα του, την αδελφή του και τη γιαγιά του. Όπως είχε πει όταν η αστυνομία κατάλαβε πως εκείνος ήταν ο δολοφόνος, πως η οικογένειά του συνωμοτούσε για να τον σκοτώσει.

Οι φόνοι έγιναν στις 19 και 20 Μαΐου του 1996. Μέχρι τη σύλληψή του, ο Θεόφιλος Σεχίδης κυκλοφορούσε στη Θάσο σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Το πρώτο θύμα ήταν ο 58χρονος θείος του. Πρώτα τον έσπρωξε από τον γκρεμό, αφού είχε προηγηθεί λογομαχία. Στη συνέχεια, του έκοψε το κεφάλι «για να μην βασανίζεται άλλο» όπως είχε πει. Δεύτερο θύμα ήταν ο 55χρονος πατέρας του, Δημήτρης. Τον πυροβόλησε γιατί το θύμα κρατούσε μαχαίρι και ο Σεχίδης πίστεψε ότι ήθελε να τον σκοτώσει. Του έκοψε την καρωτίδα.

Η οικογένεια Σεχίδη

Τρίτο θύμα του δολοφονικού αμόκ του 24χρονου φοιτητή ήταν η μητέρα του, Μαρία, 48 ετών. Την αποκεφάλισε με δυο μαχαίρια (είπε πως κι εκείνη κρατούσε μαχαίρι) και στη συνέχεια σκότωσε την αδερφή του, με τον ίδιο τρόπο. Από τα θύματά του ο Θεόφιλος Σεχίδης αφαίρεσε τους εγκεφάλους τους και τους κράτησε στο ψυγείο «για μελέτη».

Στις 20 Μαΐου σκότωσε την γιαγιά του. Η δολοφονία έγινε όταν η 75χρονη γυναίκα πήγε στο σπίτι της οικογένειας. Κι εκείνη τη σκότωσε με δυο μαχαίρια και την αποκεφάλισε. Και για εκείνη ισχυρίστηκε πως σκοπός της ήταν να τον σκοτώσει.

Στις 21 Μαΐου, ο Θεόφιλος Σεχίδης τεμάχισε τα πτώματα με αλυσοπρίονα. Εξαίρεση το πτώμα του θείου του. Τοποθέτησε τα κομμάτια σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε στην χωματερή της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης