Ποιος ιστορικός εκδότης “έφυγε” από τη ζωή (φωτο)

Ο ιστορικός εκδότης που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Π΄ρόκειται για τον  πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρο Δούκα που πέθανε στο σπίτι του στην Πάτρα το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από ξαφνική αδιαθεσία.

Από το 1986 ως το 2011 ανέλαβε την έκδοση της ιστορικής και μακροβιότερης εφημερίδας της Ελλάδας, μαζί με την σύζυγό του Νανά, αφήνοντας την σφραγίδα του στα εκδοτικά χρονικά της χώρας. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως «ο Σπύρος Δούκας σφράγισε την πορεία της “Πελοποννήσου” σε δύσκολα για τον Τύπο χρόνια και με το Ίδρυμα “Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα” προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην αχαϊκή κοινωνία. Κέρδιζε αμέσως όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του και τη διάθεσή του να προσφέρει.

Για αυτό άλλωστε και παρασημοφορήθηκε».«Στην οικογένειά του, αλλά και την οικογένεια της “Πελοποννήσου” που τόσο αγάπησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Συλληπητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του ιστορικού εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρου Δούκα εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Σπύρος Δούκας σφράγισε την πορεία της “Πελοποννήσου” σε δύσκολα για τον Τύπο χρόνια και με το Ίδρυμα “Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα” προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην αχαϊκή κοινωνία» αναφέρει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Κέρδιζε αμέσως όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του και τη διάθεσή του να προσφέρει. Για αυτό άλλωστε και παρασημοφορήθηκε.

Στην οικογένειά του, αλλά και την οικογένεια της “Πελοποννήσου” που τόσο αγάπησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης