Πρεμιέρα απόψε, Τετάρτη, για την «Αναγέννηση των Ελλήνων» στο Mega (βίντεο)

Μία νέα παραγωγή σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση του 1821 έρχεται στο γνωστό τηλεοπτικό σταθμό από την 25η Μαρτίου

Μία νέα μεγάλη παραγωγή σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση του 1821 έρχεται απόψε, Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα -και κάθε Κυριακή στις 10:30- στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. με τον Γεώργιο Π. Μαλούχο.

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη επέτειο από τα 200 χρόνια της έχει μόλις ξεκινήσει, δεκάδες επιστήμονες διεθνούς κύρους συνθέτουν την πιο τεκμηριωμένη και σε βάθος προσέγγιση του Αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ εξαιρετικό οπτικό υλικό βασισμένο στην τέχνη και στις πηγές της εποχής του Αγώνα μας μεταφέρει σε αυτήν όπως ποτέ μέχρι σήμερα.

Κύριο πυλώνα αυτής της σειράς συνιστά το μοναδικής αξίας Ιστορικό Αρχείο των εφημερίδων «Ελεύθερο Βήμα»-«ΤΟ ΒΗΜΑ» (από το 1922) και «Αθηναϊκά Νέα»-«ΤΑ ΝΕΑ» (από το 1931).

Το 2021, στα 200 έτη από την Επανάσταση, «ΤΑ ΝΕΑ» κλείνουν και εκείνα τα δικά τους πρώτα 90 χρόνια, ενώ το 2022 «ΤΟ ΒΗΜΑ» συμπληρώνει την πρώτη του εκατονταετία. Στο Ιστορικό Αρχείο τους περιλαμβάνονται πλήθος θεμελιακής σημασίας κείμενα για τον Αγώνα του 1821.

Μέσα από το άγνωστο αυτό σήμερα υλικό, ιχνηλατείται το πώς ο ελληνισμός έβλεπε διαχρονικά την επανάσταση, όχι μόνο τώρα, αλλά ήδη εδώ και 100 χρόνια, από την εποχή της πρώτης εκατονταετηρίδας της Επανάστασης.

Διαβάστε επίσης