Πρεμιέρα για το 4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: O Nίκος Παππάς επέβαλε για πρόεδρο τον εκλεκτό του Κασσελάκη

Πριν ξεσπάσει η κόντρα των τελευταίων 24ωρων στον ΣΥΡΙΖΑ, η παρέμβαση Τσίπρα στο Συνέδριο ήταν δεδομένη, τώρα όμως παραμένει στον αέρα

Αρχίζει σήμερα το απόγευμα το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως είναι αναμενόμενο τα βλέμματα στρέφονται στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει την ευκαιρία του Συνεδρίου χαμένη και αναξιοποίητη για να περάσει τα δικά του μηνύματα, αλλά και με έναν τρόπο να επιτύχει την αναβάπτισή του και να επιβληθεί. Η εισαγωγική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 6.

Πριν ξεσπάσει η κόντρα των τελευταίων 24ωρων στον ΣΥΡΙΖΑ η παρέμβαση Τσίπρα στο Συνέδριο ήταν δεδομένη, τώρα όμως είναι και αυτή στον αέρα. Το πιθανότερο είναι ότι θα παραστεί στο Συνέδριο και μένει να δούμε τι θα γίνει με την παρέμβασή του.

Εντωμεταξύ χθες δόθηκε μάχη και για την εκλογή του Πάνου Ρήγα ως προέδρου της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία στην ΚΟΕΣ σφράγισε μάλιστα τη μετακίνηση του Νίκου Παππά στο στρατόπεδο των «νεοπροεδρικών» στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

Η επιρροή του στους εσωκομματικούς συσχετισμούς αποτυπώθηκε στην ψηφοφορία, κατά την οποία, μάλιστα, ο Πάνος Ρήγας από τους «νεοπροεδρικούς» είχε απέναντί του τον Νίκο Μαδεμλή, πρώην άνθρωπο του Νίκου Παππά. Ο Ν. Παππάς όμως, φαίνεται ότι στάθηκε στο πλευρό του Π. Ρήγα, εγκαταλείποντας τους Νίκο Μαδεμλή και Χρήστο Σπίρτζη.

Έτσι, το τελικό σκορ «έγραψε» 24-14 υπέρ του κ. Ρήγα, ενώ με την πλευρά των «νεοπροεδρικών» βρέθηκε και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Το κλίμα πολώθηκε, με αποτέλεσμα το σήμα Παππά υπέρ του Πάνου Ρήγα να συσπειρώσει ένα 30% στην υποψηφιότητα του κ. Μαδεμλή. Με τον Μαδεμλή συντάχθηκε και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ωστόσο οι συσχετισμοί έγειραν υπέρ του Πάνου Ρήγα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα