Προειδοποίηση για προβλήματα λόγω χιονιά από τη Λαμία και πάνω

Ο χάρτης της χιονόπτωσης

Την ανάγκη ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, ενόψει του χιονιά που αναμένεται στη χώρα από το Σάββατο, επισημαίνουν μετεωρολόγοι, που στέκονται κυρίως στα… τρελά γυρίσματα του καιρού αυτές τις μέρες.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει απότομα από το Σάββατο και από ανοιξιάτικος να μετατρέπεται σε χειμωνιάτικο σε μόλις 24ώρες. Οι υψηλές— για την εποχή— θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν έως και την Παρασκευή, θα δώσουν τη θέση τους στα χιόνια από το Σάββατο, ενώ την Κυριακή πιθανόν να χιονίσει και στα βουνά της Αττικής.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από το Σάββατο θα έχουμε βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς τη κεντρική και βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα».

Δείτε τον χάρτη της χιονόπτωσης

Πιθανόν να έχουμε προβλήματα από τη Λαμία και πάνω – Αναλυτικά η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Αναλυτικά ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει:

«Με φθινοπωρινό καιρό ξεκίνησε η ημέρα σήμερα, σχετικά γρήγορα όμως θα κυριαρχήσει η άνοιξη και μάλιστα με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές κοντά στους 20°.

Ανοιξιάτικος και αύριο ο καιρός και από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς τη κεντρική και βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

Πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στο βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα