Προκαλεί η Τουρκία – “Οι εντάσεις στο Αιγαίο δημιουργούνται από την Ελλάδα” επιμένει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν

Ποια είναι η συμφωνία του 1988 επικαλείται ο Ομέρ Τσελίκ

Ο στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρουΤαγίπ Ερντογάν και εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, στην τακτική ενημέρωση που είχε με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ  εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας .

Ο Τσελίκ κατηγόρησε προκλητικά πως όλες οι εντάσεις στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο πηγάζουν από τη χώρα μας, ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά της Ε.Ε. που στέκεται στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου.

 Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του AKP δήλωσε:

«H Ελλάδα έχει μία τάση συνέχισης της πολιτικής της έντασης και αυτό ξέρετε πώς σύμφωνα με την συμφωνία της Αθήνας του 1988 στο διάστημα που είναι έντονος ο τουρισμός από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου δεν γίνεται καμία στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Αυτό είναι το πλαίσιο της συμφωνίας αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν εφαρμόζει αυτή τη συμφωνία του 1988 και κήρυξε συγκεκριμένες περιοχές στο Αιγαίο ως περιοχές στρατιωτικών ασκήσεων.

Αυτή η προσέγγιση της Ελλάδας είναι τόσο παραβίαση της προσέγγισης που είχε ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, όσο και παραβίαση της συνθήκης του 1988 μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Οι εντάσεις πηγάζουν από την Ελλάδα.

Όταν οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ μιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λένε πως πρέπει να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε ο Πρόεδρος μας φυσικά συχνά τους υπενθυμίζει πως αυτά τα λόγια πρέπει να τα πούνε στην Ελλάδα.

Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ λάθος εικόνα κατά την οποία φαίνεται πως όλη η πολιτική της ΕΕ να σέρνεται πίσω από την πολιτική μιας χώρας. Ένα, δύο κράτη-μέλη που γνωρίζουμε καλά εκμεταλλεύονται την ιδιότητα μέλους της Ε.Ε, πιστεύοντας πως έτσι θα κάνουν την Τουρκία να υποχωρήσει στα διμερή θέματα».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα