«Προνοητική» η κυρία Τουλουπάκη

Ο Μάξιμος Σαράφης (Φιλ. Δεστεμπασίδης) και η Κατερίνα Κελέση (Μ. Μαραγκέλη) χρίστηκαν προστατευόμενοι μάρτυρες από την Ελ. Τουλουπάκη που διέκρινε ότι οι καταθέσεις τους για την Novartis ήταν για τα πανηγύρια. Έτσι θέλησε με την προστασία της κουκούλας να προφυλαχθεί η ίδια μελλοντικά από ενδεχόμενα κατορθώματά τους όπως οι απάτες του Φιλίστορα   

Λαβράκι φαίνεται να έχει βγάλει η μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής που ξεκίνησε την Τρίτη (24/1).

Κι αυτό διότι η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με δόλωμα την ευνοϊκή δανειοδότησή τους δεν οδήγησε απλώς στη σύλληψη τριών ατόμων, αλλά και στην αποκάλυψη ότι ο ένας εξ αυτών, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, είναι γνώριμος από την εμπλοκή του στην πολιτικο-δικαστική υπόθεση της Novartis που απασχόλησε το πανελλήνιο.

Τι εστί Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης; Μα, ο προστατευόμενος μάρτυρας στον οποίο είχε αποδοθεί το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Στο αμιγώς αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης, οι συλληφθέντες κατηγορούνται  για σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα, τα τρία άτομα που έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να εμφανίζονταν στους πελάτες-θύματά τους προσποιούμενοι τα  στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων, η οποία είχε την έδρα της στο εξωτερικό και υποσχόμενοι ότι θα «έτρεχαν» τις διαδικασίες τραπεζικής  δανειοδότησής τους χωρίς προσκόμματα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Για τις «υπηρεσίες» τους οι συλληφθέντες φέρονται να εισέπρατταν προκαταβολικά από τα υποψήφια θύματά τους ποσά που κυμαίνονταν από €5.000 έως €50.000 ανάλογα με το ύψος του δανείου που ήθελαν οι επιχειρηματίες, επικαλούμενοι την δικαιολογία ότι τα χρήματα θα κάλυπταν τα έξοδα για την κατάθεση φακέλου.

Αυτό που συνέβαινε τελικά ήταν ότι οι κατηγορούμενοι έβαζαν στο χέρι τα χρήματα και γίνονταν καπνός δίχως φυσικά οι πελάτες-θύματα να δανειοδοτηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον οκτώ είναι οι επιχειρηματίες που μέχρι στιγμής έχουν εξαπατηθεί, ενώ το συνολικό ποσό που φέρεται να έχουν αποσπάσει τα μέλη της οργάνωσης ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Και μόνο στο άκουσμα της παραπάνω αστυνομικής είδησης δεν μπορεί να μην ανατρέξει ο κοινός νους στον ρόλο που είχε διαδραματίσει ο «Μάξιμος Σαράφης» στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Θυμίζεται ότι μιλάμε για τον άνθρωπο που χρίστηκε προστατευόμενος μάρτυρας από την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και ο οποίος κατηγόρησε με απατεωνίστικες καταθέσεις 10 πολιτικούς. Παρά όμως τις αναπόδεικτες κατηγορίες που εκτόξευσε και χωρίς να υποστεί τις συνέπειες του νόμου για τις ψευδομαρτυρίες του η Δικαιοσύνη τον άφησε να φορά την κουκούλα του με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι έχει διαπράξει ανενόχλητος όλον αυτόν τον καιρό «απατεωνιές» του κοινού ποινικού δικαίου.

Σε αυτό το σημείο εντοπίζεται και ένα είδος προνοητικότητας εκ μέρους της κυρίας Τουλουπάκη. Ότι δηλαδή έχοντας οσμιστεί με τι κουμάσια έχει να κάνει φρόντισε να τους παράσχει την προστασία της ανωνυμίας, ώστε την περίπτωση που θα γινόταν κάποια «στραβή» –όπως αυτή με την απάτη επιχειρηματιών–  να μην συσχετιστεί ότι ο άνθρωπος που έκλεβε κόσμο και κοσμάκη και αυτός που συκοφάντησε 10 πολιτικούς ως αργυρώνητους είναι ένα και το αυτό πρόσωπο.

Άλλωστε το γεγονός και μόνο ότι η ίδια έβαλε στο αρχείο τις υποθέσεις 7 εκ των 10 πολιτικών φανερώνει ότι και η ίδια από την αρχή διέκρινε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος αυτών που βυσσοδομούσαν οι κουκουλοφόροι.

Πρωτίστως βέβαια τα 10 πολιτικά πρόσωπα είχαν διασυρθεί σε ολόκληρη την υφήλιο αφού οι «αξιόπιστοι» μάρτυρες  της κυρα-Λένης μιλούσαν για τροχήλατες βαλίτσες που κατέθεταν ότι πήγαιναν στο Μαξίμου…

Ακόμα και το 5μελές Ανακριτικό Συμβούλιο Α.Π. στο πόρισμά του που αθωώνει(…) την κυρία Τουλουπάκη, έχει χαρακτηρίσει τους Σαράφη και Κελέση ψευδομάρτυρες.

Κερδισμένη του ντόρου που δημιουργήθηκε είναι μόνο η κυρία Τουλουπάκη που το Politico την έχρισε ιέρεια κατά της Διαφθοράς στην Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζεται να την βάλει στο κομματικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Κι όμως ακόμα και μετά από την αποκάλυψη ότι έλαβαν προστασία κοινοί απατεώνες η κεφαλή του υπουργείου Δικαιοσύνης σφυρίζει αδιάφορα. Το ίδιο και οι άλλοι αρμόδιοι… Το Μέγαρο τι λέει;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα