Προπονητής της χρονιάς στην Basket League ο Γιατράς

Μια ακόμα επιβράβευση για τη δουλειά που έκανε στον Προμηθέα και τ’ αποτελέσματά της (πρώτη ομάδα της περιφέρειας που φτάνει στους τελικούς), έλαβε ο Μάκης Γιατράς. Αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Basket League.

Ο 48χρονος τεχνικός πρώτευσε και στις δύο κάλπες που στήθηκαν. Σε αυτή που ψήφισαν οι αρχηγοί των ομάδων και οι προπονητές –η οποία, διαμορφώνει κατά 60% το αποτέλεσμα- συγκέντρωσε 10 προτιμήσεις δηλαδή το 38,46%, έναντι 5 ψήφων (19,23%) για τον Ρικ Πιτίνο.

Στην κάλπη των δημοσιογράφων ο Γιατράς συγκέντρωσε 32 ψήφους (65,31%), ενώ οι Ρικ Πιτίνο και Αργύρης Πεδουλάκης από 6 (12,24%). Ο τεχνικός του Προμηθέα έχασε την πρωτιά μόνο στην ψηφοφορία του κοινού, όπου είχε 247 ψήφους (29,69%), έναντι 355  προτιμήσεων (42,67%) για τον Πιτίνο.

Περιχαρής για τη διάκριση, ο Μάκης Γιατράς, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω την χαρά και την περηφάνια μου γι’ αυτό το βραβείο, όχι μόνο γιατί ψηφίστηκα προπονητής της χρονιάς, αλλά περισσότερο γιατί με εξέλεξαν άνθρωποι που εκπροσωπούν το ελληνικό μπάσκετ, οι οποίοι είναι κορυφαίοι, ο καθένας στην δουλειά του και πολλούς από αυτούς τους έχω σαν πρότυπο».

Είναι κορυφαία στιγμή για την μικρή μου καριέρα αυτή η δικαίωση των κόπων, της δουλειάς, όλων αυτών των συναισθημάτων από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι κι ένα έξτρα κίνητρο για περισσότερη δουλειά και προσπάθεια, για να πετύχουμε κι άλλους, μεγαλύτερους στόχους.

Όμως, αυτό που θέλω, ειλικρινά, να τονίσω, είναι πως η βράβευση αυτή στο πρόσωπό μου δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους αθλητές μου, και την ατελείωτη δουλειά όλων των συνεργατών μου.

Αυτοί είναι ο λόγος που η ομάδα έχει φτάσει μέχρι εδώ και θέλω για άλλη μια φορά να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου».

Ολοκληρώνοντας ο Γιατράς υπογράμμισε: «Τέλος, θα ήθελα ν’ αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους προπονητές που δουλεύουν στα τοπικά πρωταθλήματα και είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να τους δώσω -αν μου επιτρέπετε- μία συμβουλή: Να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους. Σας ευχαριστώ πολύ όλους».

Διαβάστε επίσης