Πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Αρχές ο Γιανουκόβιτς

Εμφάνιση, μέσω του δικηγόρου του, για τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο αυστριακός δικηγόρος, Ράινχαρτ Προξ, μετέφερε την πρόθεση του εκδιωχθέντα προέδρου της Ουκρανίας να συνεργαστεί με τις διεθνείς αρχές.

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δήλωσε πρόθυμος να προσφέρει πληροφορίες και έχει ήδη έρθει σε επαφή με τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ, την υπηρεσία εσωτερικού εισοδήματος καθώς και με τη μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών στο Λιχτενστάιν, η οποία ερευνά το ξέπλυμα χρήματος και οικονομικά εγκλήματα.

«Δεν είμαι απατεώνας», είπε, καθώς εξηγούσε πως είναι έτοιμος να δώσει πληροφορίες στις αρχές σχετικά με τις συνεργασίες που είχε με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Γιανουκόβιτς. «Πραγματικά πιστεύω πως δεν έχουμε κάνει τίποτα λάθος… Πραγματικά ψάχνω για μια λύση». Οι αρχές ερευνούν πώς ο Γιανουκόβιτς ζούσε ένα πλουσιοπάροχο τρόπο ζωής με τον κρατικό του μισθό.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters ότι η χώρα θα επικοινωνήσει επειγόντως με διεθνείς οργανισμούς και θα ζητήσει βοήθεια για τον εντοπισμό τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων που ελέγχονταν από τον Γιανουκόβιτς και τους συμμάχους του.

Ο Γιανουκόβιτς καταζητείται από τις αρχές αφότου ανετράπη μετά από τρεις μήνες αιματηρών διαδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα