Πρωτομαγιά: Χωρίς πλοία η απεργία της Μ. Τετάρτης – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σημειώνεται ότι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς αναμένεται να γίνουν γνωστές την προηγούμενη ημέρα

Αλαλούμ αναμένεται να επικρατήσει τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, καθώς μπορεί η αργία της Πρωτομαγιάς να έχει μετατεθεί, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, την Τρίτη 7 Μαΐου, ωστόσο αρκετοί κλάδοι ανακοίνωσαν απεργιακές κινητοποιήσεις, ανάμεσά τους και αυτοί των μέσων μεταφοράς.

Από την πλευρά τους, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε κινητοποιήσεις. «Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η ΓΣΕΕ δεν ”διεκδικεί” από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η Μαΐου, και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα συλλαλητήρια των εργατικών κέντρων.

Η ΑΔΕΔΥ «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το ”παρών” στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η του Μάη σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κοραή».

Σύμφωνα λοιπόν με τα έως τώρα στοιχεία από τα σωματεία, απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 1 Μαΐου, λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς 2024. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως απεργούν τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή μετρό, τραμ και ηλεκτρικός.

Σημειώνεται πάντως ότι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τη Μεγάλη Τετάρτη τα Μέσα Μεταφοράς αναμένεται να γίνουν γνωστές την προηγούμενη ημέρα.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στην έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα που έχουν επιλέξει να επισκεφθούν κάποιο νησί, καθώς δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της χώρα τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην πανελλαδική-πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.
Η απεργία, που αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά, θα αρχίσει στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης 1/5 και θα λήξει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

«Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) δεν “διεκδικεί” από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη και, μάλιστα, μεταφερόμενη και περιφερόμενη» αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 1 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα συλλαλητήρια των εργατικών κέντρων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα