Πρωτοβουλία Μάδη – Μητροπολίτη Νικόλαου για Αγιά Σοφιά στην Παιανία

Ο δήμαρχος της περιοχής στέκεται αρωγός στην πρόταση του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για ανέγερση εκκλησίας που αρχιτεκτονικά θα παραπέμπει στην ιστορική Αγία Σοφία

Σειρά πολιτικών και θεσμικών συναντήσεων με στόχο την ανέγερση ελληνορθόδοξου πνευματικού κέντρου στην Παιανία δρομολογεί ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Ο δήμαρχος Παιανίας και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. κ. Νικόλαος εξέτασαν την δυνατότητα κατασκευής ενός συγκροτήματος στο λόφο Χούσμουζα και σε έκταση που παραχωρήθηκε το 2000 (Άρθρο 7, Ν. 2833/2000) από το υπουργείο Γεωργίας με στόχο την ανέγερση Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου που περιλάμβανε και τέμενος.

Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες απαιτείται η τροποποίηση του νόμου ώστε να αλλάξει ο σκοπός της παραχώρησης και να ακολουθήσει η απαραίτητη κοινή υπουργική απόφαση που να καθορίζει τους όρους.

Ο Ισίδωρος Μάδης στέκεται αρωγός στην πρόταση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής η οποία περιλαμβάνει και την ανέγερση εκκλησίας που αρχιτεκτονικά θα παραπέμπει στην ιστορική Αγία Σοφία εκπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό και το «Τάμα του Έθνους».

«Η πρόταση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη δεν μπορούσε παρά να με βρει σύμφωνο ειδικά και μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Το σημείο είναι ιδανικό καθώς πρόκειται επί της ουσίας για την είσοδο στην χώρα λόγω του αεροδρομίου. Με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Νικόλαο βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία για την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα τιμήσει την χώρα και φυσικά τον Δήμο Παιανίας» σχολίασε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα