«Πύραυλος» η INTRACOM Defense

Συνεχίζοντας τις επεκτάσεις των δραστηριοτήτων της, η INTRACOM Defense (IDE) υπέγραψε νέα σύμβαση με την RAYTHEON στο πρόγραμμα του πυραύλου επιφανείας-αέρος ESSM (Evolved SeaSparrow Missile) του NATO. Η συμφωνία ύψους 3,3 εκατ. δολαρίων αφορά στην παραγωγή ηλεκτρονικών υποσυστημάτων της μονάδας καθοδήγησης του πυραύλου και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015.

«Ο πύραυλος ESSM είναι αποτέλεσμα διακρατικής συμφωνίας ανάπτυξης και παραγωγής, που υλοποιήθηκε με την συνεργασία αμυντικών βιομηχανιών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και αποτελεί άριστο παράδειγμα συνδυασμού ενός επιχειρησιακά επιτυχημένου οπλικού συστήματος με διευρυμένη εγχώρια βιομηχανική συμμετοχή» δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, διευθύνων σύμβουλος της IDE.

H IDE συμμετέχει στο πολυεθνικό πρόγραμμα ESSM από το 1995 όταν ανέλαβε με ανταγωνιστικούς όρους την σχεδίαση, ανάπτυξη και στη συνέχεια την παραγωγή ηλεκτρονικών συστημάτων του. Η μακρόχρονη και αξιόπιστη συμμετοχή της IDE στο πρόγραμμα του ESSM αποτυπώνεται από το ύψος των συμβάσεων που έχει υλοποιήσει και το οποίο ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε επίσης