“Άδειασε” η ΕΛ.ΑΣ το Λιμενικό για την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Με ένα non paper αναφέρει πως η ενημέρωση έγινε μετά από την συμπλοκή των λιμενικών με τους δράστες

Δημοσιεύοντας ένα non paper που αποδίδεται σε πηγές της ΕΛ.ΑΣ. το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη “άδειασε” πλήρως το Λιμενικό και τους ισχυρισμούς των ανδρών του Σώματος που συμμετείχαν το βράδυ της Πέμπτης σε ειδική επιχείρηση με εισαγγελέα σε συγκεκριμένο οίκημα Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Προηγουμένως η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, είχε απορρίψει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι η ΕΛ.ΑΣ. ήταν ενημερωμένη εκ των προτέρων για τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση εισαγγελέα με άνδρες του Λιμενικού στα Εξάρχεια, προκειμένου να εντοπιστεί κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Από το non paper εξάγεται το συμπέρασμα πως οι άνδρες του Λιμενικού ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να λάβουν βοήθεια από μονάδες της ΔΙΑΣ αφού είχαν εμπλακεί και αφού στη συνέχεια αντιμετώπισαν την επίθεση αγνώστων στο συγκεκριμένο κτήριο. Η επαφή με την ΕΛ.ΑΣ. δηλαδή, πραγματοποιήθηκε μετά την εμπλοκή και το βίαιο επεισόδιο με προφανή στόχο να ληφθεί βοήθεια για τον απεγκλωβισμό των Λιμενικών και του εισαγγελέα.

Το πλήρες κείμενο του non paper έχει ως εξής:

Όπως προκύπτει από την έρευνα την 20:20 ώρα χθες (4 Απριλίου 2019) κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος μαζί με Εισαγγελέα μετέβη στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια για έρευνα σε οικία σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών.

Μετά από 18 λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 20:38:17 ώρα άτομο κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως (100) δηλώνοντας ότι είναι Αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την έρευνα, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο σημείο μαζί με Εισαγγελέα.

Την 20:50 ώρα άτομο με τα ίδια στοιχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ. Εξαρχείων ζητώντας συνδρομή για την έρευνα που πραγματοποιούσαν παρουσία Εισαγγελέα στο παραπάνω σημείο.

Σύμφωνα με την έρευνα η συμπλοκή μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των αγνώστων δραστών ολοκληρώθηκε περί την 21:00 ώρα.

 

Διαβάστε επίσης