“Ανεπιθύμητος” και στην Ισπανία ο Τζόκοβιτς

Ο ντόρος που έκανε στην Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς φαίνεται ότι έχει επιπτώσεις και σε άλλες χώρες πού έχουν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Θα πρέπει επίσης να συμμορφωθεί με τους υγειονομικούς κανόνες της Ισπανίας για να αγωνιστεί στο επερχόμενο Όπεν της Μαδρίτης που ξεκινά στα τέλη Απριλίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ εξήρε την απόφαση της Αυστραλίας να απελάσει τον Τζόκοβιτς, λέγοντας ότι έχει “απόλυτο σεβασμό για την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης”.

Η Ισπανία απαιτεί επί του παρόντος από τους επισκέπτες να προσκομίζουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού, πρόσφατο αρνητικό τεστ Covid 72 ωρών πριν από την άφιξη ή πιστοποιητικό ότι έχουν αναρρώσει από το Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της.

Οι διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα ενδέχεται να προσθέσουν κανόνες για τους συμμετέχοντες, όπως η εξέταση του Covid-19 σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια του τουρνουά, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο CNN τη Δευτέρα.

“Όσον αφορά το Ρολάν Γκαρός, είναι τον Μάιο. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μέχρι τότε και ελπίζουμε ότι θα είναι πιο ευνοϊκή. Οπότε θα το δούμε, αλλά τώρα σαφώς και δεν εξαιρείται [από τους κανονισμούς]”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Όμως, ο  νόμος της Γαλλίας, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο την Κυριακή, απαιτεί από τους ανθρώπους να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να εισέρχονται σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια, καφετέριες, κινηματογράφους και αθλητικούς χώρους, μεταξύ άλλων.

“Ο κανόνας είναι απλός. Το πάσο εμβολίου θα απαιτείται μόλις τεθεί σε ισχύ ο νόμος σε μέρη που ήδη υπάγονταν στο υγειονομικό πάσο (αθλητικά ή πολιτιστικά). Αυτό θα ισχύει για όλους (θεατές, επαγγελματίες αθλητές)”, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Αθλητισμού.

Η νέα αυτή νομοθεσία θέτει σε κίνδυνο τις πιθανότητες να αγωνιστεί ο Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού στο Γαλλικό Όπεν.
Το Γαλλικό Όπεν επέτρεπε προηγουμένως σε ανεμβολίαστους παίκτες να αγωνιστούν.

 

η εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα