“Απειλείται με φυλάκιση η Καϊλή, αν συνεχίσει στα ΜΜΕ για το Qatargate”, λένε οι δικηγόροι της

Σήμερα οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν για άρση της ασυλίας της, αναφορικά με άλλη υπόθεση για φερόμενη κατάχρηση των βουλευτικών της αποζημιώσεων,

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο επιστροφής της στη φυλακή βρίσκεται η Εύα Καϊλή, αν συνεχίσει να μιλά για την υπόθεσή της στα ΜΜΕ, σύμφωνα με τους δικηγόρους της.

Ο Γκονζάλο Μπόγιε, εκ των δικηγόρων της Καϊλή, ενημέρωσε σύμφωνα με το Politico με e-mail του το βράδυ της Δευτέρας τα μέλη της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ότι η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «απειλείται να σταλεί πίσω στη φυλακή, αν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, άμεσο ή έμμεσο, για την υπόθεσή της στα ΜΜΕ».

Στο e-mail του ο Μπόγιε επισύναψε και μια δικαστική εντολή από την επικεφαλής της έρευνας της υπόθεσης Qatargate δικαστή Ορελί Ντεζέφ, την οποία έστειλε στις 22 Δεκεμβρίου μετά την εμφάνιση της Καϊλή σε διάφορα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων και στο βελγικό RTL, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Στην επιστολή της η δικαστής σημειώνει ότι η Εύα Καϊλή είναι από τους βασικούς υπόπτους στο σκάνδαλο Qatargate και αντιμετωπίζει προκαταρκτικές κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προσθέτοντας ότι «υπάρχει όρος απαγόρευσης επαφής με τον Τύπο για ομτιδήποτε. «Αυτό σχετίζεται με την τρέχουσα έρευνα, η οποία είναι… σε εξέλιξη και θα πρέπει να συνεχιστεί σε ένα γαλήνιο κλίμα».

Σήμερα Τρίτη οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επί προτάσεως για άρση της ασυλίας της Καϊλή αναφορικά με άλλη υπόθεση για φερόμενη κατάχρηση των βουλευτικών της αποζημιώσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Όπως αναφέρει το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η Καϊλή κατηγορείται ότι δαπάνησε δολίως από 120.000 έως 150.000 ευρώ δημοσίου χρήματος και σε περίπτωση καταδίκης της μπορεί να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης από πέντε εως 15 χρόνια.

Ειδικότερα η Καϊλή κατηγορείται για την παράλειψη διαπιστευμένης κοινοβουλευτικού βοηθού της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς το να είναι παρούσα στον τόπο εργασίας της μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου 2015 και 2 Ιουλίου 2019, ώστε να ασκήσει τα εργασιακά καθήκοντά της. Ακόμα κατηγορείται για αξιώσεις δαπανών και αποζημιώσεων που έλαβε η ίδια για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από τέσσερις βοηθούς της από το 2014 ως το 2020 καθώς και για την καταβολή μέρους του μισθού/αποστολής ενός βοηθού της που έλαβε η ίδια, κατόπιν αιτήματός της, για το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου 2015 έως 2 Ιουλίου 2019.

Η προσπάθεια της Καϊλή να απορριφθεί η υπόθεση από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχε τον περασμένο μήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα