“Δεν ερχόμαστε για να γκρεμίσουμε -Δεν έχω σκοπό να ξαναπάω διακοπές”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντα του στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κατά την  τελετή παράδοσης – παραλαβής ΄έστειλε το μήνυμα πως η νέα ηγεσία δεν έρχεται για να γκρεμίσει, αλλά για να χτίσει με ταχύτητα την υλοποίηση των επενδύσεων.

Όπως είπε ο νέος υπουργός «θα διασφαλίσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για την προσέλκυση των επενδύσεων, προκειμένου να εισακουστεί η λαϊκή εντολή και να υλοποιηθεί το όραμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη».

Παράλληλα ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, για την ενημέρωση και όπως είπε θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο έργο του υπουργείου, καθώς οι επενδυτές για να έρθουν θα πρέπει να βλέπουν ένα σοβαρό κράτος.

«Σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν λιμνάζουσες επενδύσεις» υποστήριξε aαπό την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Δραγασάκης απαντώντας ουσιαστικά στους ισχυρισμούς της ΝΔ για “πάγωμα” των επενδύσεων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον εκτενή απολογισμό του έργου του, ο κ. Δραγασάκης προχώρησε σε κάποιες… υποδείξεις προς τον διάδοχο του, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έχουμε ετοιμάσει ένα νομοθέτημα με το οποίο επιλύουμε ζητήματα του υπουργείου, όπως η έλλειψη μηχανισμών αξιολόγησης, το οποίο μπορεί να αξιολογήσει ο νέος υπουργός» ενώ λίγο αργότερα είπε «έχουμε εκκρεμότητα με το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις, που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί. Δείτε το κ. υπουργέ, στις προτεραιότητές σας».

Διαβάστε επίσης