“Επόμενος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης – Θα επανεκκινήσει την οικονομία”

Με κολακευτικά λόγια μιλά ο Μάνφρεντ Βέμπερ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη  εκφράζοντας την βεβαιότητα του ότι στις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα είναι ο μεγάλος νικητής,  θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και θα επανεκκινήσει την οικονομία της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν,περιέγραψε και τις προτεραιότητές του για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

“Θα ωθήσει τη χώρα προς την ανάπτυξη”

Ο κ. Βέμπερ έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, διερωτώμενος ποιος μπορεί να εγγυηθεί τις συνθήκες, προκειμένου η Ελλάδα να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και διαπιστωνοντας ότι αυτό είναι που χρειάζεται η χώρα. «Είμαι σίγουρος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του θα επανεκκινήσει την οικονομία και θα ωθήσει τη χώρα προς την ανάπτυξη και την ευημερία», υπογράμμισε ο κ. Βέμπερ.

Τι είπε για το Brexit

Κατά τα άλλα, ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε εκτενώς στο Brexit, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι στο Λονδίνο, όπου η κ. Μέι δεν μπορεί να βρει πλειοψηφία στη Βουλή της.

Τόνισε ότι η Ε.Ε. είναι ευέλικτη και έχει προτείνει διαφορετικά μοντέλα σχέσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ένα μοντέλο Ελβετίας, Τουρκίας ή Καναδά. . «Δεν θα υπάρχει ειδική μεταχείριση», ξεκαθάρισε όμως,

Αναφέρθηκε στα projects ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, λέγοντας ότι γίνεται εντατική δουλειά, ώστε να κλειδώσουν προγράμματα για το μέλλον πριν τις Ευρωεκλογές του 2019, τονίζοντας ότι επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί βεβαιότητα σε όσους προσβλέπουν σε στήριξη από την Ευρώπη.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στο ζήτημα της Ιταλίας ως πρόκληση, προκειμένου να βρεθεί ένας συμβιβασμός με τη Ρώμη, ενώ για τη μετανάστευση περιέγραψε θεμελιώδεις προκλήσεις, όπως το να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, να γνωρίζουν τα κράτη-μέλη ποιος είναι σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ εκανε λόγο και για την ανάγκη ενός νέου συστήματος ασύλου.

Διαπίστωσε ότι αυτό δεν λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα, ενώ καταλόγισε και ελλιπή υλοποίηση της Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, καίτοι επέμεινε ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας Ευρώπης φρούριο. Προς τούτο, υπογράμμισε ότι απαιτείται ένα νέο σύστημα μετεγκατάστασης.

“Οχι” στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε..Ε

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα της Τουρκίας, ο κ. Βέμπερ τάχθηκε εκ νέου εναντίον της πλήρους ένταξης της γείτονος στην Ε.Ε., αν και τόνισε ότι χρειάζεται μια ειδική εταιρική σχέση, ενώ εξέφρασε ευρύτερα προβληματισμό για την ανεξέλεγκτη διεύρυνση της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα