“Παππάς και Παπαγγελόπουλος αναγνωρίζουν την ύπαρξη παρακράτους – Nα τοποθετηθεί ο Τσίπρας”

Τη θέση ότι αποτελεί βασικό ζήτημα δημοκρατίας να τοποθετηθεί δημόσια ο Αλέξης Τσίπρας σε σχέση με τις αποκαλύψεις για ύπαρξη παρακράτους επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως υποστήριξε, στην υπόθεση Novartis αναδεικνύεται το πολιτικό σκέλος, ότι δηλαδή ένας υπουργός Επικρατείας (Νίκος Παππάς) κι ένας υπουργός Δικαιοσύνης (Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) αναγνωρίζουν την ύπαρξη ενός παρακράτους. Αυτό που ζητά η κυβέρνηση είναι να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αν ήταν εν γνώσει του όλο αυτό. «Είναι βασικό ζήτημα τη δημοκρατίας να τοποθετηθεί δημόσια», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως «το παρακράτος έχει πολλές μορφές, όταν εξυφαίνεται κάτω από τη μύτη σου, το γνωρίζεις».

«Η υπόθεση Novartis, όπως εξελίχθηκε, αποκάλυψε ξεκάθαρα αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι υπήρχε σκάνδαλο οικονομικό, το οποίο αντί να διερευνηθεί χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστεί μια πολιτική σκευωρία», κατέληξε.

Για τουρισμό: “Τα καταφέραμε”

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και σε σειρά θεμάτων επικαιρότητας και συγκεκριμένα για τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης από το άνοιγμα του τουρισμού, το πρόγραμμα «Συν-εργασία» καια το ζήτημα της Αγιά Σοφιάς.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, οι σημερινές εικόνες από τα αεροδρόμια της χώρας είναι αυτές που περιμέναν και ήθελαν να δουν κι ελπίζουν σε αντίστοιχες εικόνες στην πορεία του καλοκαιριού. «Τρεις μήνες πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα ανοίγαμε τα σύνορά μας, αλλά τα καταφέραμε», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόωπος και εξήγησε πως συνεχίζουμε προσεκτικά μέχρι τις 15 Ιουλίου, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί περιορισμοί στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας. «Να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επιδημιολογικό κομμάτι, αν προσέξουμε θα τα καταφέρουμε. Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε σχετικά και εξέφρασε την ελπίδα πως θα δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό.

Για το πρόγραμμα «Συν-εργασία» υποστήριξε πως αυτό θα διευκολυνθεί με μείωση της γραφειοκρατίας και επέκταση του χρονικού διαστήματος που θα καλύπτει του εργαζομένους, αλλά και με μεγαλύτερα κίνητρα σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος.

Μίλησε ακόμα για τη θέση της Ελλάδας στο ζήτημα της Αγιά Σοφιάς και τη μετατροπή της σε τζαμί υποστηρίζοντας πως «θα είναι ένα τεράστιο λάθος» αν προχωρήσει το έργο αυτό και «θα δημιουργήσει μεγάλο ψυχικό χάσμα αγεφύρωτο ανάμεσα στους χριστιανούς ανά την οικουμένη και τις τουρκικές αρχές, είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και πρέπει να διαφυλαχθεί η ιστορικότητά του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα