“Στην κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ οι διχαστικές πρακτικές”, δήλωσε ο Κουμουτσάκος

«Δεν μπορεί να γίνεται κριτική και καταδίκη με αφόρητη και προκλητική μονομέρεια, δεν μπορεί να γίνεται από τους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι δημιούργησαν όλη την κουλτούρα του διχασμού, της σύγκρουσης χωρίς μέτρο, του διχασμού που γεννήθηκε και προήλθε στα πρώτα χρόνια των μνημονίων από εκείνους οι οποίοι στοχοποιούσαν πρωθυπουργούς, κυβερνήσεις, μιλούσαν για προδότες, για μερκελιστές για Τσολάκογλου», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» σχετικά με την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

«Οποιαδήποτε πολιτική συνειδητά σκόπιμα και εκτός μέτρου σπρώχνει τη χώρα σε κατάσταση διχασμού είναι καταδικαστέα, αλλά να θυμίσω ποιες λογικές και δηλώσεις λειτούργησαν ως αφετηρία αυτού του δηλητηριαστικού κλίματος. Είναι οι πρακτικές της πρώτης περιόδου της κρίσης, με στοχοποιήσεις των τότε βουλευτών, με μηνύματα απειλητικά στα τηλέφωνά τους στις τότε πλειοψηφίες με χειροδικίες και χειρονομίες ακατονόμαστες και αυτή η συμπεριφορά έγινε και πολιτικό σύνθημα και μότο που συμπεριλαμβάνεται στο διαβόητο κατά την απόψή μου “ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν”. Υπάρχει αφετηρία στον δηλητηριασμό της δημόσιας συζήτησης, του δημοσίου διαλόγου και της ενότητας του Έθνους και αυτή αφετηρία βρίσκεται στα όσα είπε και έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ως τότε αντιπολίτευση, αλλά και μετά ως κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στοχοποίηση βουλευτών που έχουν εκφραστεί θετικά για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο τομέαρχης της ΝΔ παρατήρησε ότι «το δικαίωμα των πολιτών να εκφράσουν την άποψή τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, αλλά από εκεί και πέρα ο τρόπος που εκφράζουν την άποψή τους γίνεται αντικείμενο κριτικής και ο τρόπος με τον οποίο αυτή τη στιγμή εκφράζονται τα νόμιμα και κατανοητά συναισθήματα και προβληματισμοί, ο τρόπος έκφρασής τους είναι καταδικαστέος».

Σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή την επιλογή του κ. Αποστολάκη ως υπουργού Εθνικής Άμυνας ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε: «Δεν αισθάνθηκα καθόλου άνετα από τη στιγμιαία μετάβαση του κ. Αποστολάκη από τη στρατιωτική στολή στο πολιτικό κοστούμι».

Διευκρίνισε, δε, για την αναφορά του πρόεδρου της Ν.Δ. στον υπουργού Άμυνας της Χούντας Γρηγόρη Σπαντιδάκη ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε σύγκριση προσώπων, αναφέρθηκε στο προηγούμενο αντίστοιχο ιστορικό, έκανε μία αποτύπωση γεγονότων, δεν έκανε σύγκριση προσώπων και σε κάθε περίπτωση επανειλημμένως όσον αφορά το πρόσωπο του στρατιωτικού ηγήτορα Αποστολάκη η Ν.Δ. και εγώ προσωπικά σε αποφάσεις κρίσιμες και σε στιγμές κρίσιμες και σοβαρές αντιπαράθεσης με την Τουρκία, είχαμε είτε έμμεσα είτε άμεσα, είτε με τη σιωπή, είτε με τις δηλώσεις μας στηρίξει τη θητεία του πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα