Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήταν άψογη ως μαμά» είπε η αδελφή της
Άνοιξε ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Μετά από διαδικασία περίπου οκτώ μηνών άνοιξε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη με κατηγορούμενη της Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.
Από το εδώλιο η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε την αδερφή της Δήμητρα και το θείο της Γιάννη Λεγατο να αρθρώνουν υπερασπιστικό λόγο για εκείνη χαρακτηρίζοντας την άψογη ως μητέρα.
«Ήταν άψογη ως μαμά. Ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της. Δεν τα είχε αφήσει ποτέ μόνα τους. Ήταν πάντα φροντισμένα, επαιζε μαζί τους επιτραπέζια, έβαζαν τραγούδια και χόρευαν. Ασχολιόταν πολύ με τα παιδιά. Ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για μια μητέρα» κατέθεσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου η οποία απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου.
Πρόεδρος: Μετά το θάνατο της Ίριδας πως ήταν οι σχέσεις τους;
Μάρτυρας: Καλές ήταν οι σχέσεις τους.
Πρόεδρος: Το βράδυ πριν το θάνατο της Ίριδας κοιμήθηκε ο κ. Δασκαλάκης στο σπίτι;
Μάρτυρας: Εκείνη την ημέρα πήρε τα πράγματα του κι έφυγε ο Δασκαλάκης. Μετά το θάνατο της Ίριδας έφερε μόνος του τα πράγματα του πίσω. Του είπε η αδελφή μου «τι κανείς;» και της είπε «θέλω να γυρίσω πίσω». Μετά από λίγες ημέρες αποφάσισαν ότι θέλουν να χωρίσουν. Κανόνισαν για συναινετικό διαζύγιο αλλά διαφωνούσαν με τη διατροφή και θα πήγαιναν σε αντιδικία.
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που είχαν στη σχέση του ζευγαριού οι θάνατοι των παιδιών ενώ περιέγραψε και το καταγγελόμενο από τη μητέρα πρώτο επεισόδιο σπασμών της Τζωρτζίνας που την οδήγησε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.
«Στις 7/4 ήμασταν στο σπίτι μου στην Αλισσό. Η Τζωρτζινα πήρε το ταμπλετ της για να κοιμηθεί, ήθελε κάτι να ακούει. Μετά πήγαμε για ύπνο κι εμείς. Γύρω στις 06.30 ξύπνησε αδελφή μου και μου λέει το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει. Βλέπω τη Τζωρτζίνα καθισμένη στο κρεβάτι μου, μου λέει «δεν είμαι καλά, έχω βόμβα στην πλάτη». Έπειτα ηρέμησε αλλά μετά από ένα τέταρτο ξαναπετάχτηκε και παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη και στην κοιλιά. Αποφασίσαμε να πάμε στο Καραμανδάνειο. Πήγαμε γύρω στις οκτω παρα τέταρτο. Αργότερα ήρθε ο κ. Δασκαλάκης και το παιδί μου είπε «διώξτον». Της είπα «άσε να σε δει ο μπαμπάς» και επέμεινε. Βγήκε ο Δασκαλάκης από το δωμάτιο».
Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στο πως βίωσε η Τζωρτζινα τις απώλειες των μικρότερων αδερφών της «Φαινόταν να την έχει επηρεάσει στην αρχή αλλά ήταν παιδί. Ρωτούσε για τη Μαλένα και η μαμά της της είπε ότι είναι αγγελάκι στον ουρανό. Καμία φορούσε κοιτούσε τον ουρανό και τη χαιρετούσε. Για την Ίριδα δεν είχε προλάβει να το συνειδητοποιήσει. Μας ρώτησε αν είναι μαζί με τη Μαλένα και της είπαμε ναι. Ήταν στεναχωρημένη στην αρχή. Δεν έπαιζε πολύ, δε χόρευε το ίδιο. Την παρακολουθούσε παιδοψυχολόγος στο σχολείο» είπε χαρακτηριστικά.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση του θείου της κατηγορουμένης Ιωάννη Λεγάτου.
«Την είχα από μικρό παιδί δίπλα μου τη Ρούλα. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο, έπαιζε, ήθελε να κάνει δικά της πράγματα, είχε μεγαλώσει με τις αξίες της οικογένειας μας και είχαμε λόγω και του ποδοσφαίρου κάποιες ηθικές αξίες και αρχές με τις οποίες μεγάλωσε η Ρούλα. Ήμασταν γνωστή οικογένεια λόγω ποδοσφαίρου. Ο παππούς της Ρούλας ήταν από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής. Ήταν ένα κορίτσι που ήθελε να εργαστεί, να είναι φιλική προς όλους, δεν είχαμε δημιουργήσει κάποιο θέμα στη ζωή της» είπε ο μάρτυρας που έκανε λόγο για μια μητέρα που ασχολούνταν με τα παιδιά της συνεχώς.
Η διαδικασία συνεχίζεται και αναμένεται να εξεταστεί στη συνέχεια και η μητέρα της Ρούλας Πισπιριγκου.