Ρουπακιώτης: «Πάγωσαν το αντιρατσιστικό γιατί δεν ήθελαν πόλωση με τη Χρυσή Αυγή»

Αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της Χρυσής Αυγής άφησε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Αντώνης Ρουπακιώτης.  Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης  εξέφρασε την άποψη ότι η Ν.Δ. διαχειρίστηκε με πολιτικούς όρους το θέμα της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε ότι κύκλοι στο Μαξίμου πάγωσαν το αντιρατσιστικό καθώς δεν ήθελαν πόλωση με το ακροδεξιό κόμμα.

Ο κ. Ρουπακιώτης είπε χαρακτηριστικά ότι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου πίστευαν ότι: «Τη Χ.Α. δεν πρέπει να την πολώσεις, πρέπει να έχουμε διάδρομο ανοιχτό να ξαναφέρουμε τους ψηφοφόρους πίσω».

«Επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο. Υπήρχε δραματική καθυστέρηση του πολιτικού συστήματος στην αντιμετώπιση της Χ.Α. δεν είχε αξιολογήσει το πολιτικό σύστημα το μείζονα κίνδυνο της Χ.Α. Δεν είχε αξιολογήσει το εύρος και το βάθος ανάπτυξης του φαινομένου της Χ.Α. Εδώ υπάρχει δράση μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων. Το πολιτικό σύστημα δεν επέδειξε πρωτοβουλία και θάρρος για να αναζητηθεί σύγκληση για τη Χ.Α. Δεν υπήρχε σύγκληση δυνάμεων» πρόσθεσε ο κ. Ρουπακιώτης ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις εντεινόμενες διεθνείς πιέσεις για το θέμα της ακροδεξιάς οργάνωσης. «Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη ΧΑ, σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό, σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι» σημείωσε.

«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της Ε.Ε. και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν, οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν ούτε ενα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;» πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι είχαμε υποχρέωση από το 2010 να καταθέσουμε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε.

«Το αίμα του άμοιρου του Πακιστανού πνίγηκε στη λησμονιά, αλλά αντιδρά η κοινωνία όταν σκοτώθηκε ένας Έλληνας. Βιάστηκε τώρα, όταν πνίγηκε απ’ όλα αυτά, και έπρεπε να δώσει μια απάντηση η κυβέρνηση» εκτίμησε ο πρώην υπουργός.

Διαβάστε επίσης