Σαν σήμερα, 1986: Μια φωτοβολίδα στην καρωτίδα του Μπλιώνα… (video)

Αποφράδα μέρα η σημερινή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στις 26 Οκτωβρίου 1986, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ο Χαράλαμπος Μπλιώνας χάνει τη ζωή του από μια φωτοβολίδα πριν από το παιχνίδι της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ στο «Αλκαζάρ». Κι ήταν μόλις 29 ετών, γόνος αγροτικής οικογένειας και καθηγητής των ΣΕΛΕΤΕ. Από το Λουτρό Ελασσόνας.

Ήταν 29 χρόνων, ο μικρότερος γιος μιας αγροτικής οικογένειας. Καθηγητής της ΣΕΛΕΤΕ. Από το Λουτρό Ελασσόνας. Ζούσε και δούλευε στην Αθήνα. Είχε πάει για λίγες ημέρες στο χωριό του για να κανονίσει τις λεπτομέρειες του αρραβώνα του με μια κοπέλα από την Καβάλα. Από εκεί θα έπαιρνε το ΚΤΕΛ για τη Λάρισα και στη συνέχεια για να γυρίσει στην πρωτεύουσα. Ήταν 26 Οκτωβρίου. Ο θεσσαλικός κάμπος «καιγόταν». Ήταν η ημέρα του ντέρμπι της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ.

Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας δεν είχε ξαναπάει σε γήπεδο. Πήγε εκείνο το απόγευμα για να «σκοτώσει» την ώρα του. Θα έφευγε μετά για την Αθήνα, αφού είχε ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον αρραβώνα του με κοπέλα από την Καβάλα.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν τρεις φωτοβολίδες. Η τρίτη, θα χτυπήσει στο κιγκλίδωμα της Θ1 και θα καρφωθεί στο λαιμό του Χαράλαμπου Μπλιώνα. Ασθενοφόρο δεν υπήρχε στο γήπεδο. Τον έβαλαν επάνω σε μια διαφημιστική πινακίδα, στην συνέχεια με ένα αγροτικό τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Λάρισας. Δεν άντεξε.

Τα μεγάφωνα ανακοίνωσαν τον θάνατο του άτυχου καθηγητή, αλλά το ματς συνεχίστηκε κανονικά, λες και δεν συνέβη τίποτα, παρότι που οι ντόπιοι κινήθηκαν εναντίον των ΠΑΟΚτζήδων. Η ΑΕΛ νίκησε 2-1.

Η Αστυνομία συνέλαβε το δράστη. Ήταν ένας άνδρας που φορούσε μπουφάν σε έντονο χρώμα και άλλαζε συνεχώς θέσεις στις εξέδρες για να μην εντοπιστεί.

Στο δικαστήριο, ο 20αχρονος δράστη θα καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών. Θα βγει το 1991 λόγω «καλής διαγωγής».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα