«Σε δίκτυα Νέας Γενιάς και τηλεόραση οι επενδύσεις του Ομίλου ΟΤΕ τα επόμενα 4 χρόνια»

«Η πραγματικότητα είναι ότι η αγορά δεν μπορεί πλέον να στηρίζεται σε λευκούς ιππότες, χρήματα από την Ε.Ε. ή πόρους από την Πολιτεία». Αυτό σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ενότητας στο 15ο συνέδριο InfoCom World 2013, τονίζοντας ότι η αγορά των τηλεπικοινωνιών πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις για να αναπτυχθεί μέσα από επενδύσεις.

«Όταν άνοιξε η αγορά τηλεπικοινωνιών εισήλθαν σ’ αυτή πολλοί παίκτες, και μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι έχουν κλείσει αφήνοντας ανεξόφλητες οφειλές περίπου 140 εκατ. ευρώ μόνον προς τον ΟΤΕ. Από αυτούς που απομένουν, κάποιοι εμφανίζουν ζημιές και συσσωρευμένα χρέη» τόνισε ο κ. Πιπερίδης.

Ο Chief Operating Officer του Ομίλου ΟΤΕ σημείωσε ότι οι παίκτες που συνεχίζουν στην αγορά αναλώνονται στο πώς θα μοιράσουν την υπάρχουσα «πίτα» των πελατών αντί να επιδιώκουν να μεγαλώσει προσελκύοντας νέους πελάτες, μέσα από επενδύσεις σε δίκτυα και υπηρεσίες.

Ο κ. Πιπερίδης αναφέρθηκε, ακόμη, στη συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μέσα από τις επενδύσεις στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει ο Όμιλος, ύψους 1,2 δισ. τα επόμενα 4 χρόνια στην Ελλάδα, κυρίως σε δίκτυα Νέας Γενιάς και τηλεόραση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Όμιλος ΟΤΕ, ως ηγέτης του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, συνεχίζει να επενδύει και μέσα στην κρίση αναβαθμίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας. Σημείωσε δε ότι ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps είναι διαθέσιμες σε 1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η πληθυσμιακή κάλυψη του 4G έχει ξεπεράσει το 50%.

Ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ αναφέρθηκε στο οικονομικό περιβάλλον, τη στάση των πελατών απέναντι στις νέες υπηρεσίες και τη ρύθμιση που ορίζει τους κανόνες της αγοράς, ως παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το βαθμό και την ταχύτητα των επενδύσεων, ενώ έκλεισε την παρέμβασή του επισημαίνοντας ότι ο Όμιλος ΟΤΕ «έχει περάσει ένα αρκετά κρίσιμο σημείο και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία».

 

 

Διαβάστε επίσης