Σε λειτουργεία από σήμερα οι νέες υπηρεσία των ΚΕΠ

Ακόμα πιο χρήσιμα για τους πολίτες γίνονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών από σήμερα καθώς μεταξύ άλλων ο κόσμος θα μπορεί να υποβάλλει αιτήσεις για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, να παίρνει βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ.

Επίσης, στα ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές:

  • Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
  • Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
  • Πρόγραμμα εκδρομών
  • Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
  • Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει έως και τις 20 Ιουνίου 2014.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία».

Στα ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν και πιστοποιητικά δημοτολογίου: Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας και βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, ειδικά, για τον ΟΓΑ.

Επίσης, φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ, ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ και βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.

Διαβάστε επίσης