«Σφαλιάρα» Τσέφεριν σε Κλάτενμπεργκ: «Το VAR μπορεί να καταστρέψει το ποδόσφαιρο»!

Αυτή η δήλωση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είναι σφαλιάρα στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και σε όλους τους βολεμένους από την ύπαρξη του VAR στο πρωτάθλημα της Super League 1.

«Το VAR βοηθά το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί επίσης να το καταστρέψει. Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουμε πίσω και το VAR δεν θα αποκλειστεί, αλλά νομίζω ότι υπάρχει πολύ περιθώριο βελτίωσης».

Μπορεί και να το καταστρέψει, σου λέει ο Τσέφεριν. Άρα δεν είναι θέσφατο το VAR όπως το παρουσιάζουν οι Σαββιδοτέχνες – Αλαφουζοτέχνες. Ότι η τεχνολογία δεν κάνει ποτέ λάθη. Και καλά…

Να μη λέμε πάλι τα ίδια. Το VAR το χειρίζονται άνθρωποι – διαιτητές και αποφασίζει με βάση τα δεδομένα που το εισάγουν. Και μετά, τραβούν τις γραμμές με το «ποντίκι» του υπολογιστή, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Το VAR απομυθοποιήθηκε προς μεγάλη απογοήτευση των όσων το είχαν αβάντζο για τις «δύσκολες» φάσεις των αγώνων κι αποφάσιζαν ότι ο Ελ Αραμπί ήταν σε θέση οφσάιντ και ότι δεν έγινε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Να θυμίσουμε ότι προ ημερών ο Τσέφεριν είχε δηλώσει ότι είναι απαράδεκτο να βγαίνει οφσάιντ ένας παίκτης επειδή έχει μεγάλη… μύτη!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα