Σόου στη Βουλή για Novartis: Κενά μνήμης η Μαραγγέλη, «ξέχασε» τον Δεστεμπασίδη η Τουλουπάκη…  

Τραυλίζοντας η Μαρία Μαραγγέλη στη Βουλή έκανε καραμέλα το «δεν θυμάμαι» για τα δήθεν ραντεβού του Λοβέρδου, ενώ η Τουλουπάκη «ξέχασε» να καλέσει τον Δεστεμπασίδη που «τα ’παιρνε» από τον Βουλκίδη

Πλήρης αποδόμηση υπήρξε στη χθεσινή κατάθεση της Μαρίας Μαραγγέλη, πρώην γραμματέως του Κωνσταντίνου Φρουζή, σχετικά με τη γνωριμία του τελευταίου με τον Ανδρέα Λοβέρδο και την ύπαρξη δήθεν πολλών συναντήσεων των δύο ανδρών με σκοπό τη διάπραξη παράνομων πράξεων, όπως δωροδοκία.

Από τις αρχές της δημοσιοποίησης της υπόθεσης, τον Φεβρουάριο 2018, ο Ανδρέας Λοβέρδος διακήρυττε ότι μόνο μία φορά, περί τα τέλη Μαρτίου 2012, είχε συναντήσει τον Φρουζή, όταν ο τελευταίος είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΦΕΕ, και μάλιστα παρουσία άλλων προσώπων, και ότι αυτή η συνάντηση είχε – δεν είχε διάρκεια μισού λεπτού. Και αφού και ο Κωνσταντίνος Φρουζής κατέθεσε ακριβώς τα ίδια στην Προανακριτική Επιτροπή, η χθεσινή μάρτυρας Μαρία Μαραγγέλη αρχικά κατέθεσε ότι γνώριζε  ότι έγιναν περισσότερα του ενός ραντεβού μεταξύ των δύο ανδρών.

Όταν όμως ήλθε η σειρά των βουλευτών να κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις, η κα Μαραγγέλη ουσιαστικά πήρε πίσω όλη την προηγούμενη κατάθεσή της, αφού δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, και απλώς επικαλέσθηκε προβλήματα μνήμης. Επιπλέον δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων.

Η μάρτυρας αρχικά δήλωσε με σιγουριά  ότι έγινε ραντεβού του Φρουζή με τον Λοβέρδο στις 6/9/2011. Όταν όμως της επεδείχθησαν συγκεκριμένα έγγραφα, τα οποία αναφέρονται και  στο Εισαγγελικό Πόρισμα, έκανε την πλήρη οπισθοχώρηση.

Ημερολόγιο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο διαψεύδουν τη Μαραγγέλη

Πράγματι, στο ημερολόγιο που τηρούσε ή ίδια ως γραμματέας αναφέρεται επί λέξει στις 6-9-2011: «ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ».

Στη συνέχεια, σε αντίγραφο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με ημερομηνία 12-10-2011, που αποστέλλει η Μαραγγέλη προς τον Φρουζή, του αναφέρει: «Ο Αρνολντ (πρόεδρος  εταιρείας) όταν θα κλείσουμε ραντεβού με τον Λοβέρδο να είναι μαζί σας». Και σε επόμενο αντίγραφο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 9/11/2011 που έστειλε ο Φρουζής στον πρόεδρο της εταιρείας αναφέρεται: «No news yet». 

ΣΥΡΙΖΑ: Fake news forever…

Χθες το βράδυ όμως υπήρξε έντονη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τα φιλικά του Μέσα, ότι δήθεν  η Μαραγγέλη αποδόμησε τον Λοβέρδο, αποκάλυψε τα ψέματά του και ότι αυτός πλέον είναι σε δύσκολη θέση. Τα έγγραφα ωστόσο (ημερολόγιο και ηλεκτρονική αλληλογραφία) που παραθέτει η «Α» διαψεύδουν τους πρωτεργάτες της σκευωρίας.

Η «Α», τηρώντας πάντα τη δεοντολογία, θέτει απλώς ένα και μοναδικό ερώτημα ρητορικής μορφής:

Όταν στις καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων υπάρχουν καταθέσεις ότι, πρώτον, ο Λοβέρδος είχε σχέσεις με τον Φρουζή από όταν  ήταν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2009, δεύτερον, είχε ήδη δωροδοκηθεί από τον 7/2011 για την κυκλοφορία του φαρμάκου GILENIA και, τρίτον, είχαν προσωπική επαφή με τα προσωπικά κινητά τους τηλέφωνα και το προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, πώς είναι δυνατόν να ζητείται επίσημο ραντεβού και να μην υπάρχει καμία απάντηση από την πλευρά του υπουργού για δύο και πλέον μήνες; Αφού ήταν «τόσο πολύ γνωστοί», αυτή η συνάντηση δεν θα είχε γίνει σε μια ημέρα;

Η απάντηση στο ερώτημα βεβαίως δεν αναμένεται από  κάποιον ΣΥΡΙΖΑίο που είχε ασπαστεί το δόγμα Πολάκη, «Ας κλείσουμε κάποιον φυλακή, για να πάρουμε τις εκλογές…».

Δίωξη στον Λοβέρδο με πελώρια ερωτηματικά

Για όσους γνωρίζουν την ουσία της υπόθεσης, η άσκηση ποινικής δίωξης για δωροδοκία σε βάρος του  Ανδρέα Λοβέρδου στηρίζεται στο εξής σχήμα. Ο Φρουζής μέσω του διαφημιστή Βουλκίδη έπαιρνε «μαύρο  χρήμα» από υπερτιμολογήσεις και είτε δωροδοκούσε ο ίδιος με μετρητά απευθείας τον Λοβέρδο είτε τα έδινε στον Μανιαδάκη, ο οποίος ήταν δήθεν σύμβουλός του στο υπουργείο Υγείας, για να τα προωθήσει σε αυτόν.

Από τη στιγμή όμως που και ο Φρουζής λέει ότι δεν έχει γνωρίσει τον Λοβέρδο αλλά και ο Μανιαδάκης έχει δηλώσει πως όχι μόνο ουδέποτε υπήρξε σύμβουλός του στο υπουργείο Υγείας αλλά επιπλέον δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ, πώς είναι δυνατόν να  έχουν γίνει πράξεις δωροδοκίας μεταξύ ατόμων που δεν γνωρίζονται;

Αυτά μόνο στο μυαλό της Τουλουπάκη, του Ντζούρα, άντε και της Παπαδάκου μπορούν να συμβαίνουν.

Ο Βουκίδης που «τα ’δινε», ο Δεσταμπασίδης που «τα ’παιρνε», η Τουλουπάκη που αγνόησε το πάρε-δώσε

Αφήνουμε δε στην άκρη και το γεγονός ότι ο Βουλκίδης έχει καταθέσει πως χρήματα από τις διαφημίσεις έδινε μόνο στον Δεσταμπασίδη, ο οποίος τον εκβίαζε για να κρατήσει τη δουλειά του. Για αυτό το γεγονός, οι εισαγγελείς Διαφθοράς θα πρέπει επιτέλους κάποτε να απολογηθούν γιατί «ξέχασαν» να καλέσουν τον Δεστεμπασίδη για να πει έστω τη γνώμη του.

Μπορεί στους δικαστικούς κύκλους να μην υπάρχει εκτίμηση για τη νομική επάρκεια του τιμ Τουλουπάκη – Ντζούρα – Μανώλη, αλλά οι παραλείψεις στην έρευνα Novartis βγάζουν μάτια…

Βέβαια, οι συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και δεν κάλεσαν τον Δεστεμπασίδη. Αν έσπαγε ο διάολος το πόδι του και ήταν υποχρεωμένοι να του ασκήσουν δίωξη, τότε το ερώτημα που θα προέκυπτε είναι τι θα γινόταν με τις καταθέσεις του «Μάξιμου Σαράφη»;

Μπορεί ο Δεστεμπασίδης να αρνήθηκε –για λόγους προστασίας του– ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Όμως ο «Μάξιμος Σαράφης» τι λέει;

Παραθέτουμε το ημερολόγιο και την ηλεκτρονική αλληλογραφία της κας Μαραγγέλη:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα