Σημαντική συμφωνία Βρετανίας-Γαλλίας – Δίνει σχεδόν μισό δισ. το Λονδίνο για το μεταναστευτικό

Για πρώτη φορά το Λονδίνο χρηματοδοτεί κέντρο κράτησης λόγω των αθρόων αφίξεων μέσω Μάγχης

Σε μια νέα, μεγάλη συμφωνία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης κατέληξαν, την Παρασκευή, Λονδίνο και Παρίσι. Λευκός καπνός βγήκε, ειδικότερα, από τις συνομιλίες του Ρίσι Σούνακ με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές κοινές δηλώσεις που επισφραγίζουν τους ισχυρούς διμερείς δεσμούς, σε μια συνάντηση στην οποία το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως θερμό όπως σχολίασαν και τα διεθνή ΜΜΕ.

Για πρώτη φορά, η Βρετανία θα βοηθήσει τη Γαλλία στη χρηματοδότηση κέντρου κράτησης μεταναστών, όπως ανακοίνωσε ο Σούνακ.

Το ποσό της συνεισφοράς αγγίζει τις 479 εκατ. λίρες, σε διάστημα τριών ετών, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικά η διαχείριση των ροών από τη σήραγγα της Μάγχης.

Τα χρήματα στοχεύουν, μεταξύ άλλων, και στην ενίσχυση της φύλαξης στα σύνορα.

«Ένα νέο ξεκίνημα» στις σχέσεις Λονδίνου-Παρισιού ανακοίνωσε ειδικότερα ο Σούνακ σε δηλώσεις του μετά τη συμφωνία.

Μίλησε για ένα φιλόδοξο μέλλον και εστίασε σε τρεις βασικούς άξονες: μετανάστευση, ενέργεια και ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των σχέσεων, θα χτιστεί νέο κέντρο κράτησης, ενώ 500 νέοι φύλακες θα προστεθούν στις υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, ο Σούνακ ανακοίνωσε ότι με βάση και τη νεοεισαχθείσα βρετανική νομοθεσία, για το έργο της φύλαξης, θα διατεθούν drones όπως κι άλλα σύγχρονης τεχνολογίας μέσα.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 45.000 μετανάστες εισέβαλαν την περασμένη χρονιά στη Βρετανία, μέσω Μάγχης, σε σχέση με τους 300 το 2018.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα