Σιβυλλική δήλωση Μητσοτάκη από την Ιαπωνία για τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους στο Τόκιο είπε: «Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα»

«Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα». Με τη σιβυλλική αυτή δήλωση απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Τόκιο, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ιαπωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για την ακριβή ημερομηνία που προκηρυχθούν οι εκλογές. Συνεργάτες τους πάντως σχολίαζαν ότι βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού Μαραθωνίου, κάνοντας λογοπαίγνιο με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Μαραθώνα λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Οι ίδιοι συνεργάτες σημείωναν ότι η επίσκεψη στην Ιαπωνία είναι το τελευταίο μεγάλο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό πριν από τις κάλπες. Αντιθέτως πρόσθεταν θα κάνει τις επόμενες βδομάδες πολλές (προεκλογικές) περιοδείες εντός της χώρας.

Ως προς τη σιβυλλική δήλωση του κ. Μητσοτάκη από το Τόκιο, πολιτικοί παρατηρητές σημείωναν ότι μπορεί να σημαίνει είτε ότι οι πρώτες εκλογές θα γίνουν σε χρόνο πριν από το Πάσχα και θα ακολουθήσουν οι δεύτερες κάλπες μετά – όπως είναι ένα ευρέως διαδεδομένο σενάριο – είτε ότι ο χρόνος των εκλογών πάει λίγο προς τα πίσω, για μετά το Πάσχα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα