Σκληρό ροκ και όποιος αντέξει και από το Μαξίμου

«Σκληρό ροκ ο ΣΥΡΙΖΑ, heavy metal εμείς». Αυτή την απάντηση έδιναν κύκλοι του Μαξίμου λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή και μετά την ομολογουμένως σκληρή απάντηση κι επί προσωπικού που έδωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Θόδωρος Λιβάνιος από του βήματος της Βουλής. Επίσης διέρρευσε η πληροφορία, ότι μετά τις εξαλλοσύνες του Τσίπρα δεν γλιτώνει ο Νίκος Παππάς την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή, όπου θα διερευνηθούν τα πάντα. «Προφανώς ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να θυσιάσει τον συνεργάτης του», εκτιμούσαν στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Πάντως ο τρόπος που απάντησε ο Θόδωρος Λιβάνιος στον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την κεντρική απόφαση να μην επιτραπείς τον Τσίπρα να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όπως σχεδίαζε η Κουμουνδούρου. Κι επειδή «Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως», όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ο υφυπουργός Επικρατείας έσπευσε να υπενθυμίσει την… κοτεράδα του Τσίπρα, λίγο μετά την καταστροφή στο Μάτι με τους 100 και πλέον καμένους, αποστέλλοντας ένα σαφέστατο μήνυμα: «Μάχαιραν δωκας, μάχαιραν θά λάβεις», όπως είπε και ο Ιησούς.

Ο Λιβάνιος υπενθύμισε στον λαό και την… κοτεράδα του Τσίπρα μετά την τραγωδία στο Μάτι

Και φυσικά όταν μιλάμε για το Επιτελικό κράτος μιλάμε για στελέχη που φοίτησαν το ορίτζιναλ σκληρό ροκ στο ΠΑΣΟΚ, όπου σπούδασαν πολιτική και τώρα πλέον έχουν εξελίξει την μουσική τους και μπορούν με άνεση να παίξουν και ρυθμούς heavy metal, αλλά και punk και όποια άλλη σκληρή μουσική επιθυμεί η αντιπολίτευση.

Και ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του διδύμου Ακριβοπούλου-Καψιώχα που αποκάλεσαν φασίστα τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχει το ανάστημα να μιλά για δεοντολογία και αντικειμενικότητα στην ΕΡΤ.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εποχή Ακριβοπούλου-Καψιώχα, όπου στην ΕΡΤ αποκαλούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη φασίστα

Τι θύμισε

Και ο Θόδωρος Λιβάνιος θύμισε πολλά και διάφορα από την ροζουλί ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ. «Η σημερινή ΕΡΤ έπαιξε το θέμα με τρόπο που κρίθηκε από την ίδια κατάλληλος», είπε για τα τεκταινόμενα στην Ικαρία, για να προσθέσει όμως ότι υπήρχε πριν από δύο, τρία χρόνια μια ΕΡΤ για την οποία δεν ήταν θέμα οι φωτογραφίες με τις διακοπές του κ. Τσίπρα, δέκα ημέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι, αν και επί τρεις ημέρες ήταν θέμα με το οποίο ασχολούνταν όλη η Ελλάδα.

«Είχαμε μια ΕΡΤ, στην οποία κεντρικός παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής (εννοεί την Ακριβοπούλου) έδινε εντολές σε συμπαρουσιαστές ότι θα μιλάνε οι υπουργοί όση ώρα θέλουν, και «μην τολμήσετε να τους διακόψετε». Είχαμε μια ΕΡΤ με εκπομπές που παραμονές εκλογών έβγαζαν σατυρικά σποτ, με τις καταστροφές που θα έρχονταν, εάν κέρδιζε το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχαμε μια ΕΡΤ με συγκυβέρνηση και συνδιοίκηση με τους συνδικαλιστές για το τι θα παίζει, τι δεν θα παίζει και πόση ώρα θα παίζει. Αυτά είχαμε», είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος.

Ταυτόχρονα ο κ. Λιβάνιος έστειλε κι ένα μήνυμα προς το Νίκο Παππά να ετοιμάζεται για να περάσει την βάσανο της Προανακριτικής: «Αυτή ήταν η ΕΡΤ τότε. Μια τηλεόραση που όχι μεγέθυνε τις παθογένειες αλλά τις έκανε και πιο εμφανείς. Και πέσανε και όλοι στον πειρασμό, της πρώτης φοράς Αριστεράς, να ελέγξουν τα Μέσα. Και προσπάθησαν να τα ελέγξουν και με τον διαγωνισμό, τον περιβόητο διαγωνισμό του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, με τις 4 άδειες, οι οποίες έγιναν 6 άδειες, μετά έγιναν 7 άδειες, με τα βοσκοτόπια, με όλο αυτό. Έρχεται η ώρα και για τα βοσκοτόπια όμως».

Μάλιστα αναφερόμενος επικρίσεις για τους μισθούς των golden boys τόνισε: «Απύθμενο θράσος να μιλάνε αυτοί για μισθούς golden boys . Όταν αυτοί έφεραν στην ΕΠΟ 40 άτομα με απίστευτους μισθούς και ένα VAR που πουθενά στον κόσμο δεν κόστισε αυτά τα χρήματα που το πλήρωσε η Ελλάδα. Με τον δικό τους Χολέβα (σ.σ. άνθρωπος του Γ. Βασιλειάδη) και κανένας δεν ζητάει ευθύνες γι αυτό. Και αυτά μόνο στο ποδόσφαιρο ποιος ξέρει τι άλλα σε άλλους τομείς

Αναφορικά με τις επικρίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη λειτουργία του επιτελικού κράτους, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες που είχε ο κ. Τσίπρας. «Να του υπενθυμίσω ότι τον Ιανουάριο του 2015 που είχε ορκιστεί πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η ΕΡΤ υπαγόταν στον ίδιο και την κράτησε. Ο πρώτος υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του ήταν ο Νίκος Παππάς και είχε την εποπτεία της ΕΡΤ. Άρα, στον πρωθυπουργό υπαγόταν η ΕΡΤ αλλά το έχει ξεχάσει αυτό», είπε ο Θ. Λιβάνιος.

Το μήνυμα που εστάλη είναι ότι δεν γλιτώνει την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή ο Νίκος Παππάς, μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα
Τι είπε ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ψηφίζει αυξήσεις μισθών στα golden boys, ενώ στηλίτευσε την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συναινετικό διορισμό της διοίκησης της ΕΡΤ.

«Ήρθα στη βουλή και ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε ότι από εδώ και στο εξής θα εκλέγεται η διοίκηση της ΕΡΤ με τη συναίνεση της  πλειοψηφίας των κομμάτων και η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα επιλέγει με 4/5 τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΕΡΤ» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αντί αυτού η κυβέρνηση έρχεται και ψηφίζει αυξήσεις για να «βολεύει τα δικά της παιδιά».

«Από τη στιγμή που όχι μόνο αγνοείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία και έρχεστε -δήθεν στα κρυφά, αλλά τίποτα δεν μένει κρυφό- και ψηφίζετε αύξηση αμοιβών στα golden boys της ΕΡΤ και δώρα στους καναλάρχες και από τη στιγμή που δεν δέχεστε να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία ώστε η δημόσια τηλεόραση να είναι μια όαση πλουραλισμού τότε εμείς κρίνουμε ότι δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στη Βουλή. Σας καταγγέλλουμε κ. Λιβάνιε και τον κ. Μητσοτάκη που τα ενορχηστρώνει όλα αυτά» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Η Βουλή δεν μπαίνει ούτε στον πάγο ούτε στην καραντίνα. Στη Βουλή θα υπάρχει αντίλογος και δημοκρατία και θα σέβεστε τη διαφορετική άποψη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επεσήμανε ότι αυτά τα ζητήματα θα τα θέσει και στη συνάντηση που θα έχει σε λίγο με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Υπενθυμίζεται ότι χτες ο κ. Τσίπρας έστειλε επιστολή όπου κατήγγειλε την κυβέρνηση για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα