Στα… κάγκελα με τον Κασσελάκη και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές ιστορικών στελεχών

Σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι διαγραφές ιστορικών στελεχών του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη, με αρκετούς να μιλούν ανοιχτά για το ενδεχόμενο διάσπασης.

Μετά τον Στέφανο Τζουμάκα ο οποίος διεγράφη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο κ. Κασσελάκης «ξαναχτύπησε» διαγράφοντας τρία ιστορικά στελέχη του κόμματος. Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας τέθηκαν εκτός κόμματος από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος σε ανάρτησή του επεσήμανε ότι «εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα».

Ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως «οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη».

Λίγο μετά την ανάρτηση Κασσελάκη με την οποία έθετε εκτός κόμματος τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου επιχείρησε να… μαζέψει τις διαγραφές, λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης παρέπεμπε τα τρία στελέχη στα όργανα του κόμματος.

Η ανακοίνωση Κασσελάκη

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.

Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.

Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση:

Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα τελευταία γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ με τις διαγραφές αλλά και την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης ενώ ουδείς μπορεί να προδικάσει ποια θα είναι η συνέχεια, αν θα υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις από το κόμμα ή άλλες διαγραφές.

Στα… κάγκελα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις νέες διαγραφές στο κόμμα, εξέδωσε μία οργισμένη ανακοίνωση βάζοντας στο στόχαστρο τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τρία κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές, του δίνει την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού».

Μάλιστα  νεολαία του κόμματος, σημειώνει πως «τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ζητά την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα