ΣτΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε το «ξήλωμα» του παρακράτους της ΝΔ – Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

«Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών έχει το λόγο. Η Δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν για καιρό να παίζουν μαζί της»

Αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος πρέπει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή σε βάρος του του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του.

«Κόλαφος για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο που κατασκευάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το 2021, ώστε να μπορεί το κέντρο των παρακολουθήσεων να κάνει ανενόχλητο τη δουλειά του. Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση της Oλομέλειας, έκρινε ότι είναι υπέρμετρο και άρα αντισυνταγματικό το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, ακόμη κι αν η “επίκληση” είναι λόγοι εθνικής ασφαλείας», αναφέρει σε ανακοίνωση με τίτλο «Άρχισε το “ξήλωμα” του παρακράτους της ΝΔ» ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: «Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών έχει πλέον το λόγο. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από αυτούς που νομίζουν ότι θα μπορούν για καιρό να παίζουν μαζί της».

Συνεχίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «κατώτερο των περιστάσεων» τον Νίκο Ανδρουλάκη αναφέροντας: «Την ώρα που όλος ο προοδευτικός κόσμος προτάσσει την ανάγκη μονομέτωπου αγώνα κατά της πολλάκις υπόλογης, αλλά και πανταχόθεν στριμωγμένης Δεξιάς, ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει την ανάγκη να προτάξει το μικροπολιτικό του συμφέρον, αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και στον Πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη που συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει τώρα την ευκαιρία να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της παρακολούθησής του. Αφού το κάνει, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους και μήνυση εναντίον εκείνου που διέταξε την παρακολούθησή του. Πλέον δεν θα έχει καμία δικαιολογία…​», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα