Στη φυλακή κινδυνεύουν να βρεθούν Μπλάτερ και Πλατινί

Στη φυλακή κινδυνεύουν να καταλήξουν ο Σεπ Μπλάτερ και ο Μισέλ Πλατινί. Ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας και ο πρώην πρόεδρος της UEFA θα καθίσουν στο σκαμνί κατηγορούμενοι για απάτη και σωρεία άλλων αδικημάτων, έπειτα από έρευνα που έγινε λόγω μιας αμφιλεγόμενης πληρωμής ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για έξι χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ομοσπονδιακών εισαγγελέων της Ελβετίας, αυτή η πληρωμή έχει βλάψει τα περιουσιακά στοιχεία της FIFA και ως εκ τούτου έχει πλουτίσει με παράνομο τρόπο ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος μαζί με τον Μπλάτερ θα δικαστούν σε λίγους μήνες στο ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο της Μπελιντσόνα.

Σύμφωνα με μια γραπτή απαίτηση του Μισέλ Πλατινί τον Ιανουάριο του 2011, ζητούσε αναδρομικό πρόσθετο μισθό για την περίοδο 1998-2002, που σύμφωνα με τον ίδιο εργαζόταν ως προεδρικός σύμβουλος τού Σεπ Μπλάτερ. Ο τελευταίος όπως ήταν αναμενόμενο εξουσιοδότησε τη FIFA να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Γάλλου, τον οποίο μάλιστα υπολόγιζε βάσιμα στην προεκλογική του εκστρατεία για την εκλογική μάχη εναντίον του Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ από το Κατάρ, έχοντας μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη.

Οι δυο τους αρνούνταν το παράνομο του πράγματος, κάνοντας λόγο για προφορική συμφωνία που είχαν κάνει πριν από περισσότερο από 20 χρόνια. Τελικά, ο Μπλάτερ κατηγορήθηκε για απάτη, κακοδιαχείριση, κατάχρηση κεφαλαίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και πλαστογραφία εγγράφου, ενώ ο Πλατινί για απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία και συνέργεια στην κακοδιαχείριση του Μπλάτερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα