Στην κορυφή και πάλι η Σαράποβα!

Στην εποχή τους η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και η Στέφι Γκραφ δεν συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές και αθλήτριες. Για την ακρίβεια δεν υπήρχαν αθλήτριες στην ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes (σ.σ. αργότερα ακολούθησε και το Sports Illustrated).

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο η έλευση της δημοφιλούς Άννα Κουρνικόβα, της παίκτριας που δεν κέρδισε ούτε ένα τελικό στο διπλό, ανέβασε το κασέ των παικτριών του τένις. Ακολούθησε η Βένους Γουίλιαμς με το συμβόλαιο-μαμούθ με τη Reebok.

Για να φτάσουμε στη σημερινή εποχή όπου οι τενίστριες μονοπωλούν τη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητριών στον πλανήτη, εκμεταλλευόμενες τα παχυλά χρηματικά έπαθλα που μοιράζονται στα τουρνουά και τις εταιρείες-κολοσσούς που επενδύουν στο τένις.

Η Μαρία Σαραπόβα κατέκτησε το Γουίμπλεντον σε ηλικία 17 ετών και ο πανίσχυρος ατζέντης της, Μαξ Άιζενμπαντ (σ.σ. τον οποίο η Ρωσίδα φωνάζει Max-a-million) εκμεταλλεύτηκε τη μανία που δημιουργήθηκε για ό,τι είχε σχέση με την απίστευτα χαρισματική Ρωσίδα τενίστρια και βέβαια την εντυπωσιακή εμφάνιση της και δημιούργησε την επιχείρηση “Σαραπόβα”.

Η πρώην Νο1 παίκτρια στον κόσμο παραμένει η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο. Με 29 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τα συμβόλαια της και τα χρηματικά έπαθλα, αναμένεται να μονοπωλεί την κορυφή και τα επόμενα χρόνια, αφού έχει επεκτείνει το ενδιαφέρον της και σε άλλους τομείς, από τη μόδα όπου είναι εξαιρετικά καλή μέχρι τις καραμέλες (σ.σ. Sugarpova μια ολοδικη της επένδυση).

Η κορυφαία τενίστρια της γενιάς της, η Σερένα Γουίλιαμς ακολουθεί με 20.5 εκατομμύρια δολάρια. Οι αδερφές Γουίλιαμς ήταν οι πρώτες που ασχολήθηκαν με το χώρο της μόδας με τη Σερένα να έχει και τη δική της σειρά με ρούχα (Aneres) και βερνίκια νυχιών.

Η Λι Να, η οποία εκπροσωπείται από τον μάνατζερ της Σαραπόβα, εξαργυρώνει ακόμα τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός και το γεγονός ότι είναι η διασημότερη Κινέζα αθλήτρια. Την πρώτη 4άδα κλείνει η Βικτόρια Αζαρένκα με 15.7 εκατομμύρια δολάρια, μια παίκτρια που τώρα αγκαλιάζει η αμερικανική αγορά.

Επτά στις δέκα αθλήτριες είναι τενίστριες με την πρώην Νο1 Κάρολαϊν Βοζνιάκι στο Νο7 (13.6 εκατομμύρια), την περσινή φιναλίστ του Γουίμπλεντον, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (7.4 εκατομμύρια) στο Νο8 και την πρώην Νο1 Άνα Ιβάνοβιτς (7 εκατομμύρια) στο Νο9.

Η οδηγός του Nascar, Ντάνικα Πάτρικ “στριμώχτηκε” στο Νο5 χάρη στα 15 εκατομμύρια που κέρδισε τους προηγούμενους δώδεκα μήνες, η Ολυμπιονίκης στο καλλιτεχνικό πατινάζ από την Νότιο Κορέα, Κιμ Γιουνά, η οποία έχει την επίδραση που έχει η Λι στους συμπατριώτες της, ενώ υπάρχει πάντα μια παίκτρια του γκολφ στην πρώτη 10άδα. Φέτος ήταν η σειρά της Πόλα Κρέιμερ με 5.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο υπάρχει και η άλλη όψη με τη Σαραπόβα να είναι η μοναδική αθλήτρια που βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές, άνδρες και γυναίκες. Οι αθλήτριες συνεχίζουν να κερδίζουν λιγότερα από τους αθλητές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα