Στις 24 Σεπτέμβρη η πρώτη απεργία κατά της κυβέρνησης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας βγαίνει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθώς και τη διοργάνωση συγκέντρωσης την ημέρα της απεργίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Μερικές ημέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργατοϋπαλλήλων της πρωτεύουσας να πραγματοποιήσουν σύσκεψη με τα σωματεία-μέλη του ΕΚΑ, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη οργάνωση και συντονισμός των κινητοποιήσεων.

Στη σύσκεψη που θα λάβει χώρα στις 17:00 στο κτίριο του ΕΚΑ, θα συμμετάσχει και η νομική υπηρεσία του Κέντρου για τυχόν διευκρινίσεις, αλλά και για να συνταχθεί σχετικό υπόμνημα «που θα εκφράζει την αντίθεση του ΕΚΑ και τις θέσεις του απέναντι στο πολυνομοσχέδιο», να κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και να κοινοποιηθεί προς τα σωματεία-μέλη του.

Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή να μετατοπίσει την 24ωρη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα