Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 η ανεργία στην Ευρωζώνη

Σε ναδίρ εννέα ετών η ανεργία στην Ευρωζώνη αφού έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008, τον Ιανουάριο, χάρη στη δυνατή οικονομική ανάπτυξη, αν και παραμένουν οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις 19 χώρες του ενιαίου νομίσματος.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε στα 14,111 εκατ. ανθρώπους τον Ιανουάριο από 14,121 εκατ. ένα μήνα νωρίτερα. Το ποσοστό ήταν 8,6% και είναι το χαμηλότερο από το Δεκέμβριο του 2008. Πέρυσι τον Ιανουάριο η ανεργία ήταν στο 9,6% με 15,540 εκατ. ανέργους.

Ωστόσο η μείωση των ανέργων δεν ήταν ίδια στις χώρες του μπλοκ.

Στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η ανεργία αυξήθηκε και έφτασε το 11,1% τον Ιανουάριο από 10,9% τον Δεκέμβριο, λίγες μόλις ημέρες πριν τις ιταλικές εκλογές αυτής της Κυριακής.

Στην Ισπανία, την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία, το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 16,3% τον Ιανουάριο ενώ στη Γερμανία κρατήθηκε σταθερό στο 3,6%. Στη Γαλλία επίσης αμετάβλητο στο 9%.

Ακόμη μεγαλύτερες διαφορές παρατηρούνται στην ανεργία νέων, με έναν στους τρεις νέους άνεργους στην Ιταλία και την Ισπανία σε σύγκριση με το 6,6% ποσοστό που έχει η Γερμανία.

Διαβάστε επίσης