Στο Ελληνικό η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα κορωνοϊού – Ένας νεκρός

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές. Οργή Τσιόδρα και Χαρδαλιά για την μη τήρηση των κανόνων από τις δομές υγείας

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές τις τελευταίες ώρες για τις δύο δομές υγείας όπου εντοπίστηκαν και επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού και ενός θανάτου.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τις κλινικές «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Αναφορικά με την πρώτη κλινική στο Περιστέρι επιβεβαιώθηκαν 28 κρούσματα, ενώ για την κλινική στο Ελληνικό όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς υπήρξε ένας νεκρός τρόφιμος (ανάμεσα στους 4 νεκρούς). Όπως φαίνεται σύμφωνα με τα λεγόμενα της ηγεσίας του υπ. Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας από τα λεγόμενά τους φαίνεται πως δεν τηρήθηκαν οι κανόνες περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οργή Τσιόδρα και Χαρδαλιά για μη τήρηση των κανόνων περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού

Αναφορικά με τα κρούσματα στις κλινικές οργισμένη ήταν η αντίδραση τόσο του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα όσο και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τη νόσο στη χώρα μας αναφέρθηκε χωρίς να τις κατονομάσει, στις δύο δομές υγείας όπου παρατηρήθηκε αναζωπύρωση κρουσμάτων κορωνοϊού. «Στόχος της επιδημιολογικής επιτήρησης είναι η ανίχνευση και ο περιορισμός της μετάδοσης» είπε και συνέχισε: «Ο ιός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται πολύ εύκολα και ιδιαίτερα στις δομές υγείας. Συστήνεται αυξημένη επαγρύπνηση».

Όπως είπε, «απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις. Σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις σε χώρους όπου δεν υπήρξε επαγρύπνηση, έγινε το κακό».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων μπορεί να φέρει αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο, αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και επανέλαβε πως «Δεν είναι δυνατό να χαλαρώνουμε».

Χαρδαλιάς: Θα αναζητηθούν ευθύνες -Σημαντική η διασπορά του κορωνοϊού

Στις δομές αυτές, μία στα δυτικά και η άλλη στα νότια προάστια, αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «με βάση τα δείγματα που λάβαμε υπήρχαν 28 κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία αφορούν 13 τροφίμους της δομής υγείας, 11 εργαζομένους και 4 δείγματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός».

Όπως τόνισε, η κλινική στα δυτικά προάστια στεγανοποιήθηκε και αναμένονται ακόμα 45 δείγματα για τον κορωνοϊό το βράδυ της Πέμπτης. Ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, καλώντας τους υπευθύνους να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ελέγχεται επίσης είναι αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του κορωνοϊού ήταν μεγάλη, τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Διαβάστε επίσης