«Στο Κόκκινο», στέλνει ο Άδωνις την Επιθεώρηση Εργασίας: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν απειλές

Στοχοποιούνται συνολικά ή επιλεκτικά πως στηρίζουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας να μεταβεί το πρωί στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», αφού χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρές τις καταγγελίες εργαζομένων για στοχοποίηση εξαιτίας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζήτησε χθες την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας η οποία σήμερα το πρωί θα μεταβεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία που έκαναν εργαζόμενοι ότι δέχονται απειλές και στοχοποιούνται συνολικά ή επιλεκτικά πως στηρίζουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης διάβασε τη σχετική ανάρτηση των εργαζομένων στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και ανέφερε πως «η καταγγελία αυτή είναι ιδιαιτέρως σοβαρή», υπενθυμίζοντας πως η νομοθεσία απαγορεύει πάσης φύσεως bullying κατά εργαζομένων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι «οι εργαζόμενοι “στο Κόκκινο” ανήρτησαν μια ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν bullying κατά των εργαζομένων λόγω των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, με πολύ σοβαρές κατηγορίες».

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι το bullying στον χώρο εργασίας απαγορεύεται από την εργατική νομοθεσία, όπως και κάθε είδους ψυχολογική βία. Γι’ αυτόν τον λόγο η Επιθεώρηση Εργασίας άμεσα (σ.σ.: χθες) θα ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας όλων των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ και το αν ευσταθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων ότι εν μέσω των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν την ευκαιρία κάποιοι να ασκήσουν ψυχολογική βία στους εργαζομένους τους», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω να το κάνετε και σε ιδιοκτησία σας, η οποία απ’ ό,τι είδα με σημερινό πρωτοσέλιδο “κατηγορείται” ότι υπήρχαν απλήρωτα, δεδουλευμένα και απλήρωτες αποζημιώσεις».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τον χαρακτήρισε ανενημέρωτο για την υπόθεση που ανέφερε η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία, όπως είπε, «είναι επανάληψη παλαιότερου δημοσιεύματος του “Μακελειού” του κυρίου Στέφανου Χίου». «Προσέφυγα τότε στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Χίου. Ο κ. Νάτσιος στη Βουλή μού ζήτησαν και συγγνώμη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο εργαζόμενος έκανε και σε εμένα αγωγή και μήνυση. Αθωώθηκα και η υπόθεση δεν με αφορά», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θέλω τη δημόσια στήριξή σας στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον έλεγχο που θα κάνω επειγόντως αύριο. Ξεκαθαρίζω ότι κανένας εργαζόμενος επί θητείας μου δεν θα μένει απροστάτευτος στο εργασιακό bullying για οποιοδήποτε πρόβλημα. Και επαναλαμβάνω: οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι πρόσχημα για bullying στους εργαζόμενους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι, απ’ όσα αναφέρονται στην ανάρτηση των εργαζομένων του ρ/σ «Στο Κόκκινο», δεν προκύπτει κανενός είδους bullying και τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε την ανακοίνωση αυτή ως αντιπερισπασμό για την κριτική που δέχεται σχετικά με το νομοσχέδιό του.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ρ/σ «Στο Κόκκινο»

«Τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι/ες στον Ρ/Σ 105,5 “Στο Κόκκινο” -και ευρύτερα στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ- βρεθήκαμε παρά τη θέλησή μας μπλεγμένοι στο τοξικό κλίμα που δυστυχώς έχει κυριαρχήσει εν όψει της επαναληπτικής εκλογής για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.

Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων.

Από την πλευρά μας, υπενθυμίζουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι/ες, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, στο Κόκκινο ασκούμε τη δουλειά μας με απόλυτο επαγγελματισμό και με συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του σταθμού. Ήμασταν εδώ παλιά, καλύπτοντας σημαντικές στιγμές, μεγάλες νίκες και ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τεράστια γεγονότα από τη σκοπιά μιας πραγματικής ενημέρωσης χωρίς fake news και διαστρεβλώσεις, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας προσπάθειες πέραν των συμβατικών επαγγελματικών μας υποχρεώσεων. Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε και αύριο.

Οι προσωπικές απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προγραφών και απειλών. Όπως κάναμε πάντα, θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που την κάνει, με τη συλλογική μας δύναμη.

Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία που μετέρχεται τέτοιες μεθόδους να μη στρέφει την τοξικότητά του εναντίον εργαζομένων»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα