Στο ΥΠΟΙΚ ο Μητσοτάκης: Πριν τις θερινές διακοπές θα ψηφιστούν οι βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις

Θα περιέχονται σε πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών - Πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε υπουργείο

Πριν από τις θερινές διακοπές θα ψηφιστεί το οικονομικό πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης. Αυτό έγινε γνωστό από την σημερινή πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Οικονομικών όπου τον υποδέχθηκε ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο κτίριο της οδού Νίκης λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα και χαιρέτισε τους υπηρεσιακούς παράγοντες που τον ανέμεναν στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών αλλά και τους οικονομικούς συντάκτες.

Μιλώντας μαζί τους, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τις επισκέψεις που πραγματοποιούσε επί τρόικας στο υπουργείο και ότι σε μια απ’ αυτές είχαν κλειστεί μέσα στο ασανσέρ. «Τώρα τα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας όλα αυτά» τους είπε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε υπό τον πρωθυπουργό, εκτός του ΥΠΟΙΚ Κωστή Χατζηδάκη, συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, οι υφυπουργoί Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πριν από τις θερινές διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ στο οποίο θα αποτυπώνονται οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις που αφορούν την περίοδο από το 2024.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι η συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο ήταν παραγωγική. «Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και για τη σταδιακή μετατροπή του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας σε κάτι που θα είναι παραγωγικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβε επίσης ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων και ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με τις προγραμματικές δηλώσεις που θα θέσουν το συνολικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής για την τετραετία.

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Ξεκινήσαμε τη δουλειά και είμαστε αισιόδοξοι γιατί πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη τετραετία. Έχουμε το θετικό αποτελέσμα εκλογών για τη χώρα και την οικονομία. Αποτέλεσμα που δίνει μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την οικονομία.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη

mitsotakis_xatzidakis

 

mitsotakis_xatzidakis_arthro

 

mitsotakis_xatzidakis_maketa

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα