Σύγκρουση δυο κόσμων: Ο «άγιος» Ιβάν Σαββίδης κι ο «πλανητάρχης» Βαγγέλης Μαρινάκης…

Ρίχνεις μια ματιά στο Σαββιδοτεχνείο, να δεις πως το πάνε το παιχνίδι απόψε στην Τούμπα. Τι εντολές παίρνουν δηλαδή. Μάλιστα. Και διαβάζεις στην αρχή, ότι ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός είναι δυο κόσμοι διαφορετικοί, του λέει ο Σταύρακας. Σε διοίκηση, παίκτες, οπαδοί και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.

Ο ένας, σου λέει, είναι πλανητάρχης. Δεν αναφέρει το όνομα του Μαρινάκη. Το γράφω εγώ, δεν πειράζει. Ο άλλος, ο Σαββίδης, βαρέθηκε να συνυπάρχει με αλαζόνες. Είναι, δηλαδή, καθώς πρέπει άνθρωπος ο Ιβάν κι έμπλεξε με τον Μαρινάκη. Μάλιστα.

Κι όταν πήγαινε στο σπίτι του Μαρινάκη, γιατί πήγαινε ο Ιβάν; Για να του κάει κατηχητικό; Παπάς της ενορίας της Κηφισιάς ήταν ο Ιβάν; Κι όταν συναντιόντουσαν στο Sofitel, τι ακριβώς κάνανε ο Ιβάν με τον Μαρινάκη και δώσανε τα χέρια; Πήγε εκεί ο Σαββίδης για να του κάνει φροντιστήριο καλής συμπεριφοράς του Μαρινάκη; Και ποιος το ζήτησε το ραντεβού; Ο Ιβάν ή ο Μαρινάκης; Ο Ιβάν, το ζήτησε, Σταύρακα.

Ό,τι να’ ναι ο γίγας Σταύρακας. Ντέρμπι, σου λέει, είναι σήμερα, α να πω δυο κουβέντες για τους ιδιοκτήτες. Να φτιάξω λίγο τον Ιβάν ότι πάει πάντα με τον σταυρό στο χέρι και να χαλάσω τον Μαρινάκη, που το παίζει πλανητάρχης.

Το Σαββιδοτεχνείο, βέβαια, δεν λέει ότι ο Ιβάν τον πούλησε στα ίσια και παλικαρίσια τον Μελισσανίδη και του πήρε το κύπελλο στο Βόλο. Κι όταν έλεγε ο Μελισσανίδης ότι ο επόπτης Καλφόγλου ήταν στημένος, ποιος να τον είχε στήσει; Κανένας εξωγήινος; Κανένας Νεφελίμ;

Είναι και το άλλο, ρε μάστορα. Άπαξ κι είναι τέτοιο το περιβάλλον του ποδοσφαίρου, ο Ιβάν κανένας χτεσινός είναι να πάει με τον Ιερόν Ευαγγέλιον στα χέρια να πολεμήσει τον Μαρινάκη; Πλάκα κάνουμε τώρα; Κι όταν έγιναν οι εκλογές της ΕΠΟ και ξηγήθηκε τριάμιση μιλιόνια ο Ιβάν, γιατί το έκανε ρε, μάστορα; Επειδή είναι καλός άνθρωπος κι είπε να βοηθήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

Έτσι είναι. Σ’ αγαπώ καρδούλα μου, παραμύθι πούλα μου, το πάνε οι Σαββιδοτέχνες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα