Συλλήψεις Βούλγαρων ρακοσυλλεκτών στη Θεσσαλονίκη

Κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής ζούσαν οικογένειες ρακοσυλλεκτών από τη νότια Βουλγαρία οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, συγκεντρώνοντας ρούχα, σίδερα, πλαστικά και άλλα παλιά αντικείμενα, κυρίως μέσα από τους κάδους σκουπιδιών.

Στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Τούμπας, συνελήφθησαν είκοσι άτομα από τη γειτονική χώρα, 12 άνδρες και 8 γυναίκες και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του υγειονομικού κώδικα και υγειονομικών διατάξεων. Οσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε τέσσερα διαμερίσματα και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα των αλλοδαπών, ύστερα από καταγγελίες ενοίκων πολυκατοικιών της περιοχής.

Οι αστυνομικοί και οι ελεγκτές υπάλληλοι αντίκρισαν μέσα στα ισόγεια διαμερίσματα, στα μπαλκόνια, στους διαδρόμους και στις πρασιές των οικοδομών, όπου διαμένουν, μεγάλες ποσότητες στοιβαγμένων-άχρηστων αντικειμένων και πρόχειρα διαμορφωμένα καρότσια τα οποία οι αλλοδαποί χρησιμοποιούν για τις μεταφορές των παλιών αντικειμένων.

Διαβάστε επίσης