ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ: «Έργα και όχι λόγια! Δύναμή μου ο λόγος μου»

Φίλιππος Ντόβας: Υποψήφιος με Πατούλη στον Κεντρικό Τομέα

Ποιο ήταν το κίνητρο που σας ώθησε στην απόφαση να κατεβείτε ως υποψήφιος σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής του Κεντρικού Τομέα;

«Η επαγγελματική μου πορεία ως καθηγητής Παραϊατρικών Επαγγελμάτων, αλλά και η μακρόχρονη και ενεργός συμμετοχή μου τόσο στον πολιτισμό όσο και στον αθλητισμό, από τη θέση μάλιστα του Διαιτητή Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, με ώθησαν να προσφέρω ανιδιοτελώς στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη. Γι’ αυτό άλλωστε θέτω τον εαυτό μου στην κρίση του Έλληνα ψηφοφόρου στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής».

Γιατί επιλέξατε την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική», με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη;

«Η συνεχής και αδιάλειπτος παρουσία του κ. Πατούλη, τόσο στον χώρο της αυτοδιοίκησης, με χαρακτηριστική την επιτυχία του ως Δήμαρχος του Δήμου Αμαρουσίου, όσο και στην προεδρία της ΚΕΔΕ, αλλά και από το βήμα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αποτελεί την εγγύηση ότι και ως Περιφερειάρχης Αττικής θα αποτελέσει εκείνον τον παράγοντα που θα αποπνέει ήθος, ευπρέπεια, αξιοπρέπεια και, κυρίως, αποτελεσματικότητα».

 

Σε ποιους τομείς θα μπορέσετε να προσφέρετε, αφού εκλεγείτε, από την επόμενη ημέρα των εκλογών;

 

«Η μακρόχρονη παρουσία μου, όπως τόνισα, τόσο στον πολιτισμό, όσο κυρίως και στον αθλητισμό, αποτελούν τα εχέγγυα της επιβεβλημένης εκλογής μου, αφού οι έννοιες της ευγενούς άμιλλας και της αξιοκρατίας θα αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο της παρουσίας μου στην Περιφέρεια Αττικής. Πάνω απ’ όλα όμως μ’ ενδιαφέρει η νεολαία, και ο αθλητισμός είναι ένας από τους δρόμους που, πέρα από το ότι χαρίζει γενικότερα υγεία, στα νέα παιδιά ωστόσο δίνει κάτι πολύ πιο σπουδαίο: τα κρατά μακριά από τα επικίνδυνα μονοπάτια των κάθε είδους καταχρήσεων – και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πια πού οδηγούν αυτές οι καταχρήσεις».

 

Με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσετε τα θέματα που σας αφορούν;

«Η ευθύτητα, η εντιμότητα και η ειλικρίνεια αποτελούν και θα αποτελούν το μοναδικό κριτήριο της επίλυσης των προβλημάτων, με τρόπο ώστε η εμπέδωση του συναισθήματος “περί δικαίου αίσθημα” θα δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι η κρίση των πολιτών και για μένα θα είναι απολύτως δίκαιη και αντικειμενική».

 

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Αττικής;

«Πρώτο και μεγάλο πρόβλημα των ανθρώπων στην Περιφέρεια της Αττικής είναι σίγουρα: 1) η ασφάλεια, 2) η έλλειψη αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών έργων, 3) η καθαριότητα, και 4) η άσκηση κοινωνικής και ανθρώπινης πολιτικής. Είναι όνειδος να καίγονται και να πνίγονται άνθρωποι, ενώ η επίδειξη της δέουσας επιμέλειας θα είχε αποτρέψει ή θα είχε μετριάσει το μέγεθος της τραγωδίας που έζησε η Αττική το προηγούμενο διάστημα.

»Στα παραπάνω προσθέστε και καθημερινά προβλήματα που αγγίζουν τους πολίτες, όπως η αντιμετώπιση των ΧΥΤΑ, των στερεών αποβλήτων, η ελλιπής νοσοκομειακή περίθαλψη, η αύξηση των κακοποιημένων και μονογονεϊκών οικογενειών και γενικά οι ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά συνιστούν την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής μέσα από καλύτερες συνθήκες από πλευράς Περιφέρειας και κρατικών φορέων, και κυρίως μέσα από την αλληλεγγύη».

 

Τι είναι αυτό που σας διακρίνει ως άνθρωπο και ποια η φιλοσοφία σας;

«Κατά την άποψή μου, δεν είναι αποδεκτό να μιλάει κάποιος για τον εαυτό του. Ωστόσο, θεωρώ ότι η συνεργασία, η σύμπλευση και η συμπόρευση λόγου και έργου αποτελούν τη Λυδία Λίθο της προσωπικότητάς μου. Συνεπώς, ο όποιος χαρακτηρισμός του εαυτού μου δεν έχει νόημα, αφού το κριτήριο για εμένα θα αποτελέσει η κρίση των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής».

 

Με ποιον τρόπο ο αυριανός Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης θα επιλύσει τα προβλήματα της Περιφέρειας;

«Ο άνθρωπος που έχει κερδίσει τη συμπάθεια και έχει μπει στην καρδιά των συμπολιτών μας στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών, αποτελεί αυτήν τη στιγμή μια ισχυρή προσωπικότητα. Συνεπώς, έχει τη γνώση, τη γνώμη και την εμπειρία για να προσδιορίσει ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του όλα τα στοιχεία της λύσης κάθε προβλήματος, προς όφελος όλων των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής».

 

Ποιο είναι το όραμά σας;

«Το όραμα και οι οραματισμοί κάθε λογικού ανθρώπου δεν εκτίθενται σε κοινή θέα. Ο οραματιστής πάντα διακατέχεται από υψηλά ιδανικά και διακαής του πόθος είναι η ρήση: “Έργα και όχι λόγια”. Έτσι, πιστεύω ότι η αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας θα ξεκινήσει με πρότυπο την Περιφέρεια Αττικής, που θα δημιουργήσουμε όλοι “ΜΑΖΙ”, με σχέδια ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και ένα ομονοιακό σύμπλεγμα πολιτών».  

Διαβάστε επίσης