ΣΥΡΙΖΑ: Απατεώνες και στο παρά ένα!!!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η πρώτη φορά αριστερά δεν διστάζει να πει το μεγαλύτερο ψέμα και μάλιστα ο ψεύτης υπουργός ή πρωθυπουργός να κοιτάζει τον αποδέκτη του ψέματος στα μάτια!!!

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη 13η σύνταξη και τόσα άλλα για τα οποία, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την περασμένη Τρίτη, χωρίς ντροπή ομολόγησε ότι είχε την αφέλεια να πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι θα έκαναν πίσω!!!

Χθες, όμως, Παρασκευή 5/7 αντιληφθήκαμε και εμπεδώσαμε ότι κάλλιστα σε ένα ψέμα που έχει σκοπό να εξαπατήσει κάποιες ποδοσφαιρικές ομάδες -εν προκειμένω τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ και ενδεχομένως και τις ομάδες της Super League 2- μπορούν να «συσκεφθούν» για μεγαλύτερη αληθοφάνεια, ένας πρωθυπουργός (Αλέξης Τσίπρας), ένας υπουργός (Νίκος Παππάς), ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ (Γιάννης Δρόσος) και βεβαίως διά της σιωπής του ο υπουργός Οικονομικών (Ευκλείδης Τσακαλώτος).

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως από τη σύσκεψη «έλαμψε» διά της απουσίας του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Δεν ξέρουμε αν ως αιτιολογία παρουσίασε πως έτρεχε με τον προεκλογικό του αγώνα. Ξέρουμε, πάντως, ότι δεν είναι… μακάκας. Κατάφερε, λοιπόν, να αποφύγει τις κακοτοπιές.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της παραπάνω σύσκεψης μαϊμού; Διαβάστε και φρίξτε.

 

Ανακοίνωσαν ότι «σε σύσκεψη με έγκριση του πρωθυπουργού αποφασίστηκε να υπάρξει συμφωνία της (κρατικής) ΕΡΤ με τις ομάδες ΠΑΟΚ και ΟΦΗ».

Ανακοίνωσαν επίσης, και επικείμενη συμφωνία με την ΑΕΚ αλλά με δεδομένο ότι ο «Τίγρης» δεν τρώει χόρτο -ενημερωμένος προφανώς από τον Λυσάνδρου για τη νομιμότητα μιας τέτοιας συμφωνίας- δύο ώρες αργότερα ανακοινώθηκε από τη Nova η συνέχιση της συνεργασίας τους.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε πως οι συμβάσεις με τις παραπάνω δύο ΠΑΕ θα υπογραφούν ΜΕΤΑ τις εκλογές…

Χαρακτηρίσαμε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ως απατεώνες γιατί με τον τρόπο αυτό εξαπάτησαν τις δύο ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΟΦΗ), γνωρίζοντας ότι τέτοια σύμβαση είναι αδύνατον να υπογραφεί από τη ΝΔ, αφού πάσχει νομικά ως ευθέως αντίθετη με σχετική διάταξη της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ρητά απαγορεύει τον ανταγωνισμό μεταξύ κρατικών τηλεοπτικών σταθμών -όπως η ΕΡΤ- με ιδιωτικούς.

Η απαγόρευση αυτή γίνεται ακόμα πιο αυστηρή -με αποτέλεσμα η Ελλάδα να απειλείται με βαρύτατα πρόστιμα- αν ληφθεί υπόψη ότι δεν έγινε διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο ΠΑΕ. Αλλά τυπικά και ουσιαστικά η συνεργασία με την ΕΡΤ θα υλοποιούνταν με τη μέθοδο της απ’ ευθείας ανάθεσης.

Ποια είναι η απάτη

Για να υπογραφούν οι συμβάσεις μεταξύ ΕΡΤ και ΠΑΟΚ, ΟΦΗ απαιτείται η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών για αναθεώρηση επί τα βελτίω του προϋπολογισμού της ΕΡΤ.

Χθες ο νυν -μέχρι σήμερα- υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΑΡΝΗΘΗΚΕ την απαιτούμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ ώστε να υπάρξουν χρήματα στο ταμείο της που θα δεσμευτούν για την υλοποίηση των συμβάσεων με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.

Γιατί αρνήθηκε ο Τσακαλώτος; Έχοντας «φάει με το κουτάλι» την Ευρώπη ο συμπαθής Ευκλείδης, πλην της Σκάρλετ Γιόχανσον, είχε λάβει γνώση των διατάξεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που προαναφέραμε.

Αντί λοιπόν να τρέχει στο εγγύς μέλλον από την Ευελπίδων στη Λουκάρεως, όπου στεγάζεται το Εφετείο, είπε όχι και καθάρισε.

Κατά συνέπεια αυτός που πρέπει να υπογράψει την αναθεώρηση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ είναι ο διάδοχος του Ευκλείδη που την Τρίτη θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν πρόκειται να γίνει αφού η απαγόρευση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. έχει γίνει σεβαστή απ’ όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν τη σεβάστηκαν κάποια «λαμογάκια» της ψωροκώσταινας.

Οι μεγάλες ομάδες των πέντε ποδοσφαιρικά προηγμένων χωρών της Ε.Ε. (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) έχουν παραχωρήσει τα δικαιώματά τους σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, λόγω της προαναφερθείσας απαγόρευσης.

Παραθέτουμε το σχετικό πίνακα:

Συμπέρασμα

Το συμπέρασμα που εύκολα συνάγεται είναι ότι μετά την άρνηση του Τσακαλώτου να υπογράψει τα απαιτούμενα έγγραφα, εξέδωσαν ανακοίνωση με μοναδικό στόχο, έστω και στο παρά ένα να πάρουν κάποια ψηφαλάκια από τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Δεύτερος στόχος από τους ινστρούχτορες Καρτερό, Φλαμπουράρη και Βερναρδάκη είναι να βάλουν υποθήκη αμέσως μετά τις εκλογές το πρόβλημα που θα προκύψει με τις ομάδες κατηγορώντας «την κακιά ΝΔ που δεν φροντίζει τις ομάδες, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ». Προσδοκώντας έτσι στο ροκάνισμα της καρέκλας του Κυριάκου πριν καλά καλά καθίσει…

Ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το πιθανότερο σενάριο για τα τηλεοπτικά του ΠΑΟΚ είναι η συνεργασία του με το OPEN TV μια και η Nova έχει και μνήμη και κρίση για το τι πρέπει να πράξει.

 

Διαβάστε επίσης